Nå skal det bli lekende lett å skaffe seg sin egen private nettsky
(Bilde: Apostrophe/Shutterstock.com, Synology)

Nå skal det bli lekende lett å skaffe seg sin egen private nettsky

Synology lanserer en ny og ekstra brukervennlig NAS-pakke.

NAS (network attached storage), eller nettverkslagring som vi gjerne kan kalle det på norsk, er et nyttig konsept med mange bruksområder, som for eksempel sikkerhetskopiering, deling av filer og strømming av lyd- og bildeinnhold til andre enheter i husholdningen.

Likevel er det nok en del mennesker som forholder seg avventende til å skaffe seg en NAS-boks, siden det å sette opp enhetene tross alt krever en del teknisk kompetanse og innsats. Nå vil den store NAS-produsenten Synology for alvor bringe NAS-ene til massene, via et nytt konsept de har kalt «BeyondCloud».

Slik ser de nye NAS-ene ut.
Slik ser de nye NAS-ene ut. Foto: Synology

Alt i én pakke

BeyondCloud er i korte trekk en pakkeløsning hvor både harddisker, operativsystemet og de mest populære Synology-applikasjonene kommer ferdig installert og konfigurert i DiskStation-enheten, altså selve NAS-«kabinettet». Tanken er dermed å tilby en NAS-pakke som er fullstendig «klar til bruk» ut av boksen.

Den andre store fordelen med løsningen er imidlertid at den også skal være mer kostnadseffektiv. Ifølge Synology vil BeyondCloud-pakkene nemlig kunne koste mindre enn om man kjøper DiskStation-enhetene, harddiskene og programmene hver for seg, men selskapet opplyser ikke hvor mye man eventuelt kan spare.

Applikasjonene som kommer ferdig installert på BeyondCloud-enhetene er Photo Station, Audio Station, Note Station og Video Station. Sammen er det meningen at disse skal utgjøre en slags komplett plattform for organisering, deling og avspilling av bilder, video og musikk på en sømløs og enklest mulig måte for dem som ønsker å bruke NAS-en som en mediestasjon uten nevneverdig hodebry. 

To versjoner

Av tekniske spesifikasjoner kommer BeyondCloud-enhetene med prosessorer av typen Marvell Armada 370, som kjører med en frekvens på 800 MHz, og 256 MB minne. To USB 2.0-porter er også på plass. De ytre dimensjonene er på 16,5 cm x 10 cm x 22,5 cm for versjonen med to harddisker, og 16,6 cm x 7,1 cm x 22,4 cm for utgaven med én harddisk. 

BeyondCloud-pakkene vil bli tilgjengelig i versjoner med én harddisk på 2 TB eller 3 TB, og i versjoner med to harddisker på 3 TB hver. Pakkene skal bli tilgjengelige innen første halvdel av februar måned, men noe nærmere dato er ennå ikke angitt. Prisene er altså heller ikke offentliggjort. For mer informasjon om BeyondCloud-konseptet, og flere tekniske spesifikasjoner, kan du sjekke ut produktsiden. Se også video under for en kjapp introduksjon.

Her er en annen hjemmeskyvennlig NAS: Er Western Digitals nye boks bedre enn konkurrentene? » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen