Det skal bli slutt på Chrome-krasj på iPhone
(Bilde: Shutterstock)

Det skal bli slutt på Chrome-krasj på iPhone

Og nettleseren skal bli mye raskere etter ny oppdatering.

Googles nettleser Chrome er blant de aller raskeste nettleserne på stasjonære PC-er, men på mobile enheter kan situasjonen være litt annerledes. Nå melder Google på bloggen sin at iOS-versjonen av Chrome får seg et skikkelig løft.

Ifølge selskapet skal en ny oppdatering nemlig gjøre Chrome til iOS vesentlig raskere enn tidligere. Dette er takket være en ny renderingsmotor for nettsider som heter «WKWebView».

Også langt mer stabil

I tillegg til hastighetsforbedringen skal nettleseren nå også være mye mer stabil, det vil si at Google har redusert krasjfrekvensen kraftig.

Tester av den nye Chrome-versjonen skal visstnok ha resultert i 70 prosent færre krasj enn den forrige versjonen, noe som i så fall må sies å være en ganske markant forbedring.

Gjelder bare iOS 9-enheter

Google har også et par mindre endringer i ermet for den nye oppdateringen. I beskrivelsen av appen på iTunes kan man lese at «ny fane»-siden har fått ny design på knappene som skal gi enklere tilgang til de mest besøkte nettsidene. 

Som nettstedet The Verge peker på gjelder den store hastighets- og stabiliseringsoppdateringen kun for Apple-enheter som kjører iOS 9, da tidligere versjoner av operativsystemet skal ha tekniske begrensninger som hindrer den nye renderingsmotoren i å komme til sin rett. 

Chrome har også blitt mye raskere på PC: Det sørger 25 prosent bedre komprimering for »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen