HTC og Samsung har allerede sine egne VR-briller - nå virker det som Apple vil være med på leken.
Rykte
HTC og Samsung har allerede sine egne VR-briller - nå virker det som Apple vil være med på leken. (Bilde: Montasje: HTC, Samsung, Tek.no)

– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett

Har ansatt en kjent VR-veteran for å slå HTC og Samsungs VR-briller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange store IT-aktører har kastet seg på VR-bølgen i varierende grad, men en av de aller største gigantene i teknologibransjen, Apple, har vært nesten mistenkelig stille når det gjelder VR. Nå kan det se ut til at dette skal endre seg for alvor.

Som blant andre Ars Technica melder har Apple nemlig nå sikret seg en person som anses som en stor og innflytelsesrik veteran innen VR-teknologi, nemlig Doug Bowman. Det var opprinnelig Financial Times som meldte om saken.

Professor i datavitenskap

Bowman var inntil nylig ansatt ved Virginia Tech University, hvor han jobbet som professor i datavitenskap. Han har blant annet publisert en rekke forskningsverk om VR-teknologi, som har tatt for seg alt fra grensesnitt til bruksområder for VR.

Apple har tidligere tatt patent på VR-briller. Denne illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet som dukket opp i fjor.
Apple har tidligere tatt patent på VR-briller. Denne illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet som dukket opp i fjor. Foto: USPTO

Bowman har også vært medforfatter av boken «3D User Interface: Theory and Practice», som blant annet handler om design av grensesnitt i tre dimensjoner.  Han har også vært teknologi-konsulent for Disneys fornøyelsesparker.

I fjor ble Bowman dessuten tildelt 100 000 dollar i forskningsmidler fra Microsoft i forbindelse med et forskningsprosjekt som innebar å bruke selskapets HoloLens-briller i en studie.

Har snust på teknologien

Akkurat hva Apple skal bruke den nye menneskelige ressursen til er uvisst, og det er på ingen måte bekreftet at selskapet planlegger sine egne VR-briller. Apple har imidlertid snust på VR-teknologi ved et par tidligere anledninger.

I februar i fjor kunne vi for eksempel melde at iPhone-produsenten hadde tatt patent på det som ligner på et mobil-VR-konsept, og i juni kom det frem at Apple har kjøpt opp et tysk selskap som spesialiserer seg på avansert «utvidet virkelighet»-teknologi.

I mellomtiden forbedres mobilt VR: Nå får Googles pappbriller realistisk VR-lyd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen