Nå skal Apple lage Mac-maskiner i USA
(Bilde: Wikipedia Commons)

Nå skal Apple lage Mac-maskiner i USA

Texas blir den heldige utvalgte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Apple-sjefen Tim Cook i fjor kunngjorde at selskapet hadde planer om å hente noe av Mac-produksjonen hjem til USA, mente blant annet flere analytikere at det hele kun var et PR-stunt.

Ifølge nettstedet ComputerWorld ser det nå ut til at planene fortsatt foreligger. Det kom frem under en høring i det amerikanske senatet, hvor Apple-sjefen svarte på beskyldninger om at selskapet har gjemt bort store mengder kontanter for å slippe unna amerikanske skatter.

Ny Mac-versjon

– Vi investerer 100 millioner dollar i en ny produksjonslinje for Mac her i USA, sa Cook under høringen. Dette er det samme som ble sagt i desember i fjor, da planene for første gang ble kjent. Denne gangen kunne han imidlertid by på noen flere detaljer.

– Produktet skal settes sammen i Texas, inkludere komponenter laget i Illinois og Florida, og bygges ved hjelp av utstyr produsert i Kentucky og Michigan, avslørte Tim Cook. Han sa ingenting om når anlegget vil komme i gang.

Når det gjelder hvilket produkt som skal lages der, fortalte Cook til nettstedet Politico forrige uke at det blir en «ny versjon» av et eksisterende Mac-produkt.

Texas er på mange måter et logisk valg for Apple. Selskapet har allerede et operasjonssenter i delstatshovedstaden Austin, som i løpet av de neste ti årene skal utvides med flere tusen nye arbeidsplasser. Texas er i tillegg kjent som en business-vennlig stat med blant annet ingen inntektsskatt for selskaper.

Lurer du på hvilke OS X-programmer du skal velge?
Her er våre favoritter »

(Kilder: ComputerWorld, Politico)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen