Nå skal Apple gjør det tryggere å kommunisere over nettet
(Bilde: Apple)

Nå skal Apple gjør det tryggere å kommunisere over nettet

Innfører tostegsverifikasjon til iMessage og FaceTime.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sikkerhet på Internett er en vedvarende bekymring for samtlige IT-aktører. De fleste har på en eller annen måte opplevd sikkerhetsmessige skandaler, inkludert Apple, som måtte svare for spredning av delikate kjendisbilder fra sin iCloud-tjeneste.

Siden den hendelsen har Apple aktivt anbefalt brukere å benytte seg av tostegsverifikasjon for å gjøre påloggingen sikrere, og nå innfører de dette sikkerhetstiltaket også for et par av de andre Apple-tjenestene.

Foto: Apple

iMessage og FaceTime hiver seg på

Som nettstedene Cnet og Apple Insider melder har Apple nemlig innført tostegsverifikasjon til kommunikasjonstjenestene iMessage og FaceTime. Det bekreftet selskapet på torsdag forrige uke.

Dersom du har aktivert tostegsverifikasjon til Apple ID innebærer dette dermed at du må benytte denne verifikasjonen ved pålogging på FaceTime eller iMessage. Dermed følger tjenestene etter de andre Apple ID-tjenestene som iTunes og iCloud.

Apples tostegsverifikasjon fungerer ved at brukeren får tilsendt en firesifret kode som sendes til en registrert enhet via SMS eller Find My iPhone-funksjonen, og som skrives inn i tillegg til brukernavn og passord for å logge på tjenesten.

Bredt tilgjengelig

Om du allerede er logget inn på FaceTime og/eller iMessage og har tostegsverifikasjon aktivert vil du måtte gjøre dette neste gang du logger av og på igjen.

 Apple introduserte tostegsverifikasjon i 2013, og i fjor ble funksjonen utvidet til skytjenesten iCloud. Den skal nå være tilgjengelig i 59 land. For mer informasjon om hvordan Apples totrinns-verifikasjon aktiveres og hvordan den fungerer kan du sjekke ut kundestøttesiden.

Apple har mange jern i ilden for tiden: Snart skal selskapet kanskje lansere en egen nett-TV-tjeneste » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen