Nå skal Adobe Flash forsvinne fra Linux

Nå skal Adobe Flash forsvinne fra Linux

Forrige ukes oppdatering var den siste.

Forrige uke oppdaterte Adobe sin Flash-plugin til nettlesere til versjon 11.2. I samme slengen annonserte de at dette vil være den siste egne Flash-pluginen til nettlesere i Linux, selv om de lover å oppdatere 11.2-versjonen med sikkerhetsoppdateringer ved behov.

Fortsatt tilgjengelig via Chrome

Selv om Adobe trekker seg fra Linux-verden, betyr det ikke at Flash forsvinner helt. Adobe forteller at framtidige versjoner vil distribueres som en del av Google Chrome, via «Pepper» API-en. Det betyr at den også vil bli tilgjengelig via Chromium, som har åpen kildekode. Sånt liker vi.

Nyheten om at Adobe ville slutte å lage oppdateringer av Flash-pluginen til Linux var ikke nytt, og ble annonsert allerede i andre halvdel av februar. Nå er imidlertid den siste versjonen ute, og Adobe har nok en gang bekreftet at det vil være den siste.

Flash på vei ut?

Dette er ikke første gang Adobe dropper Linuxplattformen. I fjor sommer droppet de Air-plattformen sin, som lot blant annet Flash-baserte applikasjoner å bli brukt på utsiden av nettleseren. Grunnen skal ha vært manglende interesse fra Linux-brukere.

I tillegg annonserte Adobe i november i fjor at de vil slutte å videreutvikle Flash til Android-mobiler, og dagen etterpå sa de det samme om Flash til Smart-TV-er.

(Kilde: Adobe)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen