Nå serverer Seagate 8 TB på én harddisk
(Bilde: Seagate)

Nå serverer Seagate 8 TB på én harddisk

Slår Western Digital til ny rekordkapasitet.

Noen få år tilbake var det et betimelig spørsmål om hvordan i all verden produsentene skulle kunne lage harddisker med større kapasitet – da uten å øke den fysiske størrelsen på selve disken.

Men nød lærer som kjent naken kvinne å spinne, og for den saks skyld harddiskprodusenter til å pakke data tettere, så i sommer kunne Seagate avsløre at de hadde sendt ut prototyper av vanlige 3,5-tommers disker med åtte terabyte lagringsplass.

Og i går ble disken på 8 TB offisiell – og gjør da Seagate til den første produsenten som når denne milepælen. Vi vil tro det er en velkommen revansj etter at erkerivalen Western Digital nådde 6 TB først.

Bedrifter først

Hvis du nå tenker på å beine til butikkene for å fylle opp din nye NAS, må vi dog dessverre skuffe deg. Seagate begrenser seg enn så lenge til å levere godsakene til «utvalgte kunder» som benytter disse i større datasenterløsninger.

Annet om selve harddisken og hva den eventuelt skjuler av hemmeligheter sier ikke Seagate så mye med i skrivende stund. Det eneste som er klart er at den har pålitelighet i «enterprise-klassen» – altså ment for bedriftsmarkedet – og er utstyrt med SATA 6Gb/s-grensesnitt for fleksibilitet mot forskjellige typer lagringsløsninger.

Enn så lenge vil altså ikke Seagate røpe noe om når vi kan forvente at harddisker på 8 TB kommer til privatmarkedet, men de forventer at produksjonen og tilgjengeligheten trappes opp i neste kvartal. Er vi da heldige, vil også oss vanlige dødelige kunne slå klørne i større harddisker utover vinteren.

Ny harddisk til NAS-en?
Seagate NAS vs Western Digital Red >>>

Kilde: Maximum PC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen