Apple har slitt med å levere nok iMac-maskiner, men det holder nå på å endre seg.
Apple har slitt med å levere nok iMac-maskiner, men det holder nå på å endre seg. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Nå vokser Mac-salget igjen

Apples salgstall på bedringens vei.

Etter at Apple leverte skuffende kvartalsresultater i starten av januar, hvor de meldte om en million færre Mac-maskiner solgt enn samme tid året før, skyldte selskapets finansdirektør Peter Oppenheimer på leveringsproblemer.

Apple-sjef Tim Cook fortalte den gangen, ifølge Ars Technica, at selskapet ville trappe opp produksjonen betraktelig. Likevel tvilte han på at tilbudet ville nå opp til etterspørselen fra kundene før senere i 2013.

Nå skal problemene være i ferd med å løses, og det ser ut til at Cook kan få rett. Etterspørselen etter både Mac- og iMac-maskiner ser nemlig ut til å fortsatt være høy.

Fortsatt nedgang

Analytikeren Gene Munster hos investeringsbanken Piper Jafray har nemlig fått tak i amerikanske salgstallene for januar, og disse viser en økning på hele 31 prosent, sammenliknet med januar i fjor.

Disse tallene inkluderer ikke internasjonale resultater. Likevel tror Munster, ut fra denne oppsvingen, at endelige resultater for inneværende kvartal vil vise en samlet nedgang på rundt fem prosent i solgte Mac-maskiner.

Selv om det er en nedgang, vil et slikt resultat være svært mye bedre for Apple enn fallet på 20 prosent i forrige kvartal. Analytikeren advarer likevel om at det er for tidlig å være sikker, og bildet fremdeles kan endre seg mye, ifølge Apple Insider.

Svak vekst for iPod

Samtidig blir selskapets lille musikkspiller stadig mindre relevant. Selv med en vekst på 3 prosent i solgte iPod-enheter, sammenliknet med januar i fjor, forventer Munster et fall på rundt 17 prosent gjennom hele kvartalet.

Dette er også bedre enn fallet på mer enn 21 prosent forrige kvartal – men skulle iPod-salget overraske med å stige, vil det fortsatt utgjøre mindre enn én prosents vekst i Apples samlede resultat.

(Kilder: Ars Technica, Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen