Nå risikerer Apple bøter for 4G-merker

Nå risikerer Apple bøter for 4G-merker

Myndigheter på krigsstien for feilmerking av nye iPad.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples nyeste iPad ble lansert for tre uker siden. Under lanseringen ble den nye utgaven kun omtalt som "nye iPad", eller "iPad 4G". I etterkant har vi fått vite at iPad kun virker med noen få utvalgte 4G-nett, og at den de fleste steder i verden kun kan benytte seg av 3G.

Les også: Slik er Apples nye iPad

Til tross for at nye iPad ikke vil fungere i norske 4G-nett ble både NetCom og Telenor ført opp som samarbeidspartnere for 4G i Norge på Apples sider. Nettbrettet selges dessuten under navnet "iPad Wi-Fi + 4G" både i Norge og andre steder der 4G ikke virker. Nå reagerer forbrukermyndighetene.

Les også: Telenor forventer europeisk iPad

Myndighetene flere steder er kritiske til at iPad markedsføres som en 4G-enhet på steder der den ikke støtter 4G-nettene.
Myndighetene flere steder er kritiske til at iPad markedsføres som en 4G-enhet på steder der den ikke støtter 4G-nettene.

Villedende markedsføring

Nettstedet digi.no melder i dag at myndighetene i flere land er i ferd med å bli litt oppskjørtet over Apples markedsføring.

I Australia har allerede Konkurranse- og forbrukerkommisjonen gått til sak mot Apple for det de mener er villedende markedsføring.

De australske myndighetene krever at Apple blir nødt til å tydelig oppgi hvilke funksjoner som virker på iPad-en når den selges i landet – både ved hjelp av markedsføring som sier at 4G ikke vil virke, og ved at nettbrettet blir tydelig merket i butikken.

I tillegg mener myndighetene at det bør svi økonomisk for selskapet bak i-dingsene. Dermed kan det vanke både en bot og tilbakebetalinger til australske kunder som alt har kjøpt den nye iPad-en.

Danmark vil ha endret iPad

Det danske forbrukerrådet har på sin side krevd at all 4G-relatert merking skal bort fra nettbrettene. Dermed slipper kanskje ikke Apple unna med å bare endre på beskrivelsene i nettbutikker.

Nettstedet itavisen.no melder dessuten at norske forbrukermyndigheter er i tenkeboksen i forhold til Apples markedsføring.

Siden nye iPad støtter de aller raskeste standardene for 3G, kan det tenkes at Apple velger å la 4G signalisere svært høye 3G-hastigheter. Dette er ikke en uvanlig måte å markedsføre 3G-produkter på andre steder i verden, men heldigvis har vi vært forskånet fra disse variantene i Norge.

Les også: Test av nye Apple iPad

Hva synes du om markedsføringen av iPad Wi-Fi + 4G? Helt grei – eller uklar?

(Kilder: digi.no, itavisen.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen