Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV

Nettmøte – Kan dere prioritere lydkvaliteten mer?

Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV (Bilde: RiksTV)

– Kan dere prioritere lydkvaliteten mer?

RiksTV svarte på lesernes spørsmål

Torsdag klokken 12.00 stilte Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV, til nettmøte for å svare på dine spørsmål om innholdsleverandøren.

RiksTV leverer TV-kanaler via det nye digitale bakkenettet, som ble rullet ut som en erstatning for det gamle analoge sendesystemet i perioden 2007 til 2008. Selskapet tilbyr flere forskjellige kanalpakker, blant annet en løsning der du kan velge favorittkanaler individuelt.

Dette er noen av temaene som ble tatt opp i nettmøtet:

 • Kommer RiksTV til å ta inn musikkanaler?
 • Kan jeg leie filmer fra RiksTV?
 • Hvilke planer har RiksTV for fremtidig teknologi?
 • Hvorfor må vi betale både lisens og abonnement?
 • Hvordan er den digitale dekningen der jeg bor?
 • Hvorfor er det maks bruk av fire TV-er som er inkludert?
 • Kan dere tilrettelegge for TV-kort og kortleser til PC?
 1. HD sendinger

  Spørsmål fra Per-Arne Staib:

  Hvorfor sender RiksTV fotball når de ikke har båndbredde til å kunne sende i HD?
  Cmore produserer fotballkamper i HD men de blir bare videreformidlet i SD via RiksTV. Prisen er den samme som hos leverandøre som distribuerer i HD.
  Jeg har sett på tippeligaen noen i en sesong nå, men kommer ikke til å betale penger for SD signaler fra RiksTV lenger.

  Svar:
  Hei Per Arne!
  Vi har valgt å distribuere disse kanalene selv om vi ikke kan gjøre det HD. Grunnen er enkel: Kvaliteten er bra, og vi vil heller ha et solid innhold enn at nødvendigvis at alt skal distribueres i HD.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:04
 2. Verdens navle

  Spørsmål fra Bengt Sviu:

  På Ustaoset er det 1000 hytter uten signaler fra dere, som må bruke satellitt/parabol. Er det noe dere vet om?

  Har dere noen planer over Ustevann?

  Svar:
  Hei Bengt!
  RiksTV dekker, mer enn konsesjonen krever, 98 pårosent asv husstandene og over 90 prosent av frtidsboligene i Norge. Men det er dessverre slik at det fortsatt finnes noen "hull". På disse stedene er det ofte andre tilbud, og det vil være veldig kostnadskrevende om vi skal bygge ut her hvor folk bare er på sesongbasis. Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:13
 3. Flere Tv-apparat på abonementet

  Spørsmål fra Jack Locasto:

  4 apparat er inkl. i pakken. Hvorfor så dyrt å utvide til 5-6? Må jo starte med ny pakke! Stadig mer aktuelt med flere tv-rom til forskjellige generasjoner tv-tittere

  Svar:
  Hei Jack!
  Vår erfaring er at det er svært få som har mer enn fire tv-er. Vi var først ute med dette tilbudet av de norske distributørene (en pris - tv foire steder) - og har faktisk ikke hatt spørsmål om dette før jeg får det fra deg nå. Vi valgte å sette grensen der, og tror det var fornuftig.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:43
 4. TV lisens

  Spørsmål fra Jan-Hans Granger:

  Tror dere TV-lisensen komer bli fjernet i snar fremtid. For det burde den.

  Svar:
  Hei Jan-Hans!
  TV-lisensen er noe Stortinget har bestemt for lenge siden, noe alle som har tv betaler - og som vi som distributør ikke har noen innvirkning på. Det har, på politisk hold, flere ganger vært diskutert alternativer til dette, men foreløpig består tv-lisensen.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:46
 5. Signaler

  Spørsmål fra Arne:

  Hei
  Jeg lurer litt på det med signaler til TV'en. Går signalene ene og alene via antennen man har koblet til Tv'en, eller går det via bakken også(digitalt bakkenett etc.)? Skjønner ikke helt det der...

  Takk på forhånd :)

  Svar:
  Hei Arne!
  Det digitale bakkenettet sender sine signaler fra senedere plassert rundt omkring i Norge. Skal man ha RiksTV, må man ha en retningsbestemt antenne som plasseres utendørs. Den tar da inn signalene, og tv-pakkene fra oss.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:49
 6. Flere kanaler i HD

  Spørsmål fra Tore:

  Hei. vil det bli flere kanaler i HD? jeg savner spesielt Discovery og National Geographic. Men også kanaler som ikke er i pakken som History Channel og Discovery Science.

  Svar:
  Hei Tore!
  Vi har i dag de store norske kan alene i HD, NRK, TV 2 og TVNorge. I tillegg TV 2 Barclays Premier League 1. Hva som skjer videre fremover, kan jeg ikke svare deg på her og nå. Men den teknologiske utviklintgen står jo ikke stille, og jeg lover deg at vi hver dag jobber for at våre abonnenter skal få bedre tv-opplevelser.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 09:59
 7. RiksTV på Nettbrett og Internett

  Spørsmål fra Morten Runde:

  Når kommer RiksTV sitt svar på Altiboks Chill?

  Svar:
  Hei Morten!
  Vi jobber hver eneste dag for å bli en foretrukket distributør av tv-opplevelser. Hva det blir til med nyvinninger som det du blant annet spør om kan jeg dessverre ikke si noe konkret om forekløpig.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:06
 8. Hvorfor har dere bare mainstream-kanaler?

  Spørsmål fra Piet Klaiverts:

  For all del: det er nødvendig at dere har de ordinære basis-kanalene. Men hva med oss som liker musikk-videoer? Hvor er VH-1 og VH-1 Classic? De er helt fraværende hos dere, og da er dere faktisk helt uinteressante for meg ihvertfall. Har dere planer for dette?

  Svar:
  Hei Piet!
  RiksTV distribuerer de kanalene som tilnærmet 100 prosent av det norske folk ser på. Selvfølgelig har vi ikke alle, men vi mener å ha satt sammen et totalt tilbud som tilfredsstiller de aller, aller fleste.
  Som du kanskje vet har vi nå lansert "Ekstra" - der mottakeren også kobles til inyternett slik at du blant annet får tilgang til VGTV, TV 2 Sumo, filmleie, YouTube og musikktjenesten Beat rett på tv-en din.
  Dette har fått en varm velkomst så langt etter lanseringen sist høst.
  Anbefaler deg å følge med. Det er vel ikke vanskelig å regne ut at det vil komme flere kanaler fremover. Hvilke det blir kan jeg ikke svare på nå.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:17
 9. Fiber

  Spørsmål fra Anders:

  Hvorfor velge RiksTV, når man kan velge fiber?

  Svar:
  Hei Anders!
  Godt spørsmål. Hver distributør har helt sikkert sine fordeler. Grunnen til at du skal velge RiksTV er at vi er tilgjengelige over hele landet, vi har de kanalene som folk stort sett ser på, et veldig bra fotballtilbud (også engelsk fotball), og du kan se oss flere steder.
  Hos oss kan du betale en pris og se tv fire steder. Du kan har tre tv-er hjemme og en på hytta eller i båten (for eksempel). TV-en i fritidsboligen blir da på en måte "gratis" - du slipper i alle fall to abonnementer.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:25
 10. Nrk lisensen

  Spørsmål fra Jon-Eskil Jelsnes:

  Hvorfor lager dere ikke et tilbud til folk som har rikstv slik at de betaler NRK lisensen ilag med riskTV regningen ?

  Svar:
  Hei Jon-Eskil!
  Det er ikke vårt bord - eller noe vi kan ordne med. Det er politikerne som har bestemt og innført kringkastingslisensen. NRK har sin primærdistribusjon gjennom det digitale bakkenettet. Dersom du ønsker det, kan du se NRKs kanaler uten kostnader her.
  Håper det var et tilfredsstillende svar!
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:28
 11. Korttidsabonnement

  Spørsmål fra Tor Arne:

  hei,

  vil RTV vurdere kortidsabonnement for helg, ikke bare hel uke? Har RTV på hytta, og ved helgebesøk er det mye å betale for hele uker for bare 2 kvelder

  Svar:
  Hei Tor Arne!

  Bra innspill fra deg - som vi tar med videre i vårt arbeid for å være ledende på å distribuere tv-opplevelser. Vi har diskutert dette, men det krever teknologi som vi ikke kan benytte oss av foreløpig.
  Men den som venter på noe gpdt....

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:31
 12. TV i påsken?

  Spørsmål fra Vegad K:

  Hei, RiksTV

  Vi skal på hytta i påsken, men har ikke hatt tv der siden parabolen sluttet å virke. Hva trenger jeg fra dere for å kunne se tv allerede denne påsken?

  Svar:
  Hei Vegard!
  RiksTV er i utgangspunktet veldig enkelt. Du sjekker signaldekningen der hytta di ligger. Når du har sjekket dette, kreves det kun antenne og en mottaker (mange varianter - også IDTV-er (tv med innebygget mottaker) - og så er det å montere dette i forhold til bruksanvisningen.
  I mange tilfeller kan du skaffe deg utstyret på formiddagen og se tv på kvelden.
  Sjekk våre nettsider, ta kontakt med lokal tv-forhandler, eller ring vårt kundesenter på 09595.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:36
 13. Prising

  Spørsmål fra Rune W.:

  Hvorfor er prisen på RiksTV så lik kabel-TV leverandørene? RiksTV har jo ikke noen kabler å vedlikeholde, så da hadde det jo vært kjekt med mer konkurranse på pris.
  Per idag er det jo ingen "gulrot" for kabelTV kunder å skifte.
  Eller er det et stilltiende branse-samarbeid om relativt like priser for å sikre god fortjeneste?

  Svar:
  Hei Rune!
  Bra spørsmål. Prøver å svare så objektivt som mulig: Sjekk tilbudene våre på rikstv.no - der ser du at vi blant annet har favoritter som gjør at du kan sette sammen din egen kanalpakke med akkurat de kanalene du vil.
  Vi har "en pris - tv fire steder" - det betyr at du blant annet kan ta med tv-abonnementet ditt i båten, på hytta eller i campingvognen - uten ekstra kostnad.
  Håper dette kanskje kan få deg til å se på oss en gang til...
  Hilsen Jens-Petter.
  Besvart: 21. mars 2013 10:48
 14. TV på hytta i påsken

  Spørsmål fra Anin:

  Er det noe jeg bør huske på når jeg skal skru på tv-en etter siste besøk ved juletider. NB! Dro ut alt av kontakter sist.

  Snart god påske!

  Svar:
  Hei Anin!
  Veldig godt spørsmål, og noe som mange lurer på. Har du ikke hatt tv-en din (og RiksTV) tent på en stund, vil du oppleve at det bare er NRK-kanalene som kommer inn. Du kan blant annet få beskjeden "ingen tilgang" når du prøver å se f.eks TV3.
  Smør deg da med tålmodighet, la tv-en stå på i ca en halv time (på NRK1) og så vil de andre kanalene også ha oppdatert.
  Hvis dette, mot formodning ikke skjer, må du ringe kundesenteret vårt på 09595, så ordner de det der.
  Dette er for at all ny programvare skal oppdateres og gi deg et enda bedre tilbud fra oss.
  God påske når tiden kommer. Det er meldt beste skipåsken siden 1978!

  PS: Prioriter å skru på tv-.en når du kommer opp om det er et program du MÅ se - det kan som sagt ta en halvtime.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 10:54
 15. Hvilken inneantenne?

  Spørsmål fra Eva:

  Bor i en trevilla og har riks-tv på tv-stua på loftet. Ønsker ikke antenne på veggen ute.
  Har greit signal inne med enkel antenne. Ønsker å legge en bedre antenne skjult bak tv'en. Forslag?

  Svar:
  Hei Eva!

  Vi anbefaler ALLTID at våre abonnenter bruker utendørs, retningsbestemt antenne. Innendørs kan være ustabil - og kan lett utsettes for påvirkning av andre elektroniske gjenstander.
  Dersom du har "greit signal" og ikke vil ha utendørs antenne, prøv å sett antennen på litt forskjellige steder, kanskje så nærme vinduet som mulig.

  Lykke til!

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 11:00
 16. idtv enhet i tv'n

  Spørsmål fra djsimen:

  hei.
  hvordan finner jeg ut om tv'n min har idtv enhet?
  finnes det en liste over hvilke som har dette?

  Svar:
  Hei
  Oversikt over godkjente ID-TV finner du her:
  https://rikstv.no/kundeservice/Utstyr/godkjente-mottakere/

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:07
 17. 5.1-lyd

  Spørsmål fra Entusiasten:

  Hvorfor er det så lite 5.1-lydsignaler ute og går? Og kan dere prioritere lydkvaliteten mer? Altså, mer høyoppløste signaler, høyere bitrate, helst DTS.

  Svar:
  Hei

  Dette er opptil innholdsleverandørene å bestemme. NRK for eks legger ut noen programmer i 5.1 lyd mens andre er i stereo.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:11
 18. 1080 vs 720

  Spørsmål fra undrende:

  Hei!

  Etter det jeg har fått med meg, så sendte rikstv kun 720 i starten. hvilke kanaler er det som sender i 1080 i dag? og har de en høyere bitrate?

  Svar:
  Hei

  TVNorge HD sender i 1080i

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:12
 19. Hva er RiksTV sin visjon?

  Spørsmål fra Kåre:

  Et hvert selskap har ting de fokuserer på og tror på, og dette påvirker også hvordan de beveger seg framover og hvordan produkter og tjenester utvikler seg.

  Noen fokuserer på det beste av det beste, siste nytt av teknologier, andre synes det er viktigere at folk flest har råd til det, og at innholdet er bredt. Man ser jo også forskjell mellom konkurrentene i dette markedet.Det er forskjell på bildekvalitet, lydkvalitet, ytelse av dekoderbokser, pakkeløsninger, valgfrihet, pris, støtte, ekstrafunksjoner (streaming, internett, lokallagring), hvor enkelt det er å betjene, installasjon osv.

  Hva er viktig for RiksTV? Hvilke punkter vil du si at dere står bak, og like viktig: hvilke punkter fokuserer dere ikke på?

  Svar:
  Hei Kåre!
  Vi ønsker å gjøre det enkelt for forbruker. Det skal ligge en avansert teknikk i bunn, men den skal du ikke behøve å forholde deg til. Vi ønsker at du skal ha den beste tv-opplevelsen, og ha tanke kun for dette.
  Dessuten ønsker vi å være en så komplett distributør som mulig. Vi har de største og mest sette kanalene, det skal være enkelt å installere RiksTV, og viskal være tilgjengelige over det aller meste av landet.
  I tillegg vil vi gjerne at du skal kunne betale en pris - men se tjenestene vår (RiksPakken blant annet) flere steder, for eksempel på hytta.
  Håper dette var tilfredstillende svar.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:17
 20. HD-kanaler

  Spørsmål fra Frank Eivind Rundholt:

  Er det planlagt flere HD-kanaler i nær framtid? Skulle gjerne sett både TV3 og Viasat 4 i HD.

  Svar:
  Hei Frank Eivind!
  Som du vet jobber vi kontinuerlig med å utvikle produktet vårt, vi har jo vært i kontakt før.Når vi får flere HD-kanaler kan jeg dessvrre ikke svare deg på her og nå...
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:19
 21. dekoder med mulighet for nett tilkobling

  Spørsmål fra mikkel:

  Hei
  Hva er vitsen i å sende ut en dekoder som trenger ekstra tilbehør. I dette tilfellet en bridge mellom decoder og router.
  Kan det virkelig passe at man må kjøpe dette i tillegg?
  Er forresten litw fornøyd med kunde service hos riks tv. Hadde en gammel dekoder som ikke kunne ta inn nogle kanaler. Vi prøvde alt og måtte til slutt bytte dekoder. Fikk ny dekoder med mulighet til å se nett tv på tv 2, plus mer. Men fikk ikke mulighet til dette.
  Er fornøyd med kanal utvalget men føler jeg betaler for mye for bare tv. Andre selskaper har litt mindre utvalg men til wn mye greiere pris med fler muligheter som for eksempel tilgang til kanaler på nettbrett

  Svar:
  Hei

  Bare for å spesifisere, hybrid mottakeren må ikke ha en nettbro mellom mottakeren og ruteren. Den brukes i tilfelle der TV-apparatet ditt er langt unna ruteren. Hvis du er så heldig at ruteren og TV-en står på samme hylle da trenger du en vanlig ethernet-kabel mellom disse. Så da er du ikke avhengig av ekstra tilbehør.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:23
 22. HD kvalitet

  Spørsmål fra Per M.:

  Hei,

  Kommer dere til å gjøre noe for å forbedre kvaliteten på HD sendingene deres? HD via parabol er synlig bedre det signalet dere leverer.

  Svar:
  Hei!
  Parabol har sine fordeler, og sine ulemper - som tilfelle kanskje er med oss i RiksTV.Parabol har større båndbredde og gir derfor (kanskje?) en tanke bedre kvalitet på HD-seningene enn det vi kan tilby i bakkenettet. Men vi opplever ikke dette som noe stort problem, kvaliteten hos oss oppleves av de aller, aller fleste som god.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:24
 23. PVR

  Spørsmål fra Torstein:

  Kan man bruke andre PVR enn de dere selger? F.eks. en BluRay-spiller med kortleser og harddisk.

  Svar:
  Hei Torstein!
  Når det gjelder PVR og RiksTV må du bruke de mottakere som er beregnet for bakkenettet og oss. Alle de typene som er godkjent finner du på rikstv.no/godkjente mottakere.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:26
 24. Kanaler forsvinner av og til

  Spørsmål fra Pelle:

  Hvorfor forsvinner tv norge og andre kanaler inn imellom og kommer tilbake. Får ikke velge kanalen engong, hopper for eksempel fra 3 til 5, men en annen dag er 4 der igjen. ???

  Har prøvd å søke etter kanalen igjen, men det hjelper ikke.

  Svar:
  Hei

  Er du sikker på at antennen er stilt inn riktig slik at du er sikret best mulig mottaksforhold ? Ring 09595 så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:29
 25. Venter fremdeles på støtte for TV-Kort og kortleser til PC

  Spørsmål fra Tore Bjerkholt:

  Hei.

  Sikkert mange som spør om dette. Jeg tror jeg spurte om noe liknende i et nettmøte i 2009...

  Kan dere godkjenne/tilrettelegge for TV-kort og kortleser til PC?

  TV-signaler er i ferd med å bli avleggs til fordel for streaming, en måte å "redde" dette for yngre generasjoner kan være å åpne for TV-kort slik at man får det inn i samme "boksen" som man bruker til alt annet.

  Jeg vet at dere ikke produserer dekodere eller TV-kort, men om dere sender signaler til produsenter at dere ønsker å godkjenne et produkt så tror jeg helt sikkert dere finner noen som vil produsere noe som kan fungere.

  Svar:
  Hei Tore!
  Bra spørsmål. Du har sikkert fått med deg vår nye tjeneste "Ekstra" der i i tillegg til bakkenettet også benytter oss av internett. her har du blant annet film og musikktjenester, YouTube og VGTV..
  Undersøkelser viser at tv-signaler slett ikke er avleggs. Fortsatt ser ca 80 prosent av nordmenn på vanlig, lineær tv. men det er helt riktig som du påpeker at flere og flere ser tv via andre devicer, f.eks lesebrett.
  Når vi kommer med slike løsninger kan jeg desverre ikke svare deg på her.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:33
 26. Filmleie

  Spørsmål fra Petter:

  Hei - kan jeg leie filmer hos RiksTV?

  Svar:
  Hei

  Ja , det kan du. Du må ha vår nye hybridmottakeren som gir deg tilgang til vår Ekstra-portal, der finner du blant annet et film bibliotek levert av SF Anytime.
  Det forutsetter at du har internett tilgang.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:33
 27. Dekning og signlaer

  Spørsmål fra Ingrid:

  Jeg bor i ei lita bygd, men ikke mer enn 20 minutter fra en mellomstor by. Jeg må si meg meget skuffet over overgangen fra analoge til digitale signaler da det titt og ofte både faller ut, skjermen "fryser" og hakker og blir veldig oppstykket. Jeg har også sjekket dekningskartet og boligen ligger ikke i en så kallt skygge. Er det mulig å få gjort noe med dette? er ekstremt lei av at tv-bildet ikke holder seg konstant like bra hele tiden.

  Svar:
  Hei Ingrid!
  Skjønner ikke helt spørsmålet ditt. Har du signaler? Ligger du i det såkalte skyggenettet? Er du i det sistnevnet så har du i utgangspunktet ikke dekning fra bakkenettet.
  Mitt forslag er at du ringer vårt kundesenter på 09595 - så kan vi se på dette sammen med deg og forhåpentligvis løse problemet en gang for alle.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:37
 28. "ekstra" opptaker vs hardiskopptaker

  Spørsmål fra ola westbye:

  Har en samsung hardiskopptaker med rikstv tuner (BD-E8500). Når jeg ringte dem og spurte hvorfor jeg ikke kunne ta opp fra 2 kodede kanaler samtidig fikk jeg svar om at da måtte dem hatt 2 kort i opptakeren. Men hardisopptakerene deres har vel ikke 2 kort, og der kan man vel ta opp fra 2 kodede kanaler samtidig? Har ikke samsung lov til og bruke den samme teknologien som dere bruker siden de må ha 2 kort for og kunne ta opp fra 2 kodede kanaler samtidig? Man kan ta opp fra en kodet kanal og se på en ukodet kanal, men det er jo ganske uinteresant...

  Svar:
  Hei

  Med vår hybridmottaker så er det fullt mulig å ta opp program fra to kodede kanaler samtidig. Håper jeg fikk besvart det du lurte på.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:40
 29. Lommetv

  Spørsmål fra Kjell Moen:

  Hei. Når kommer Rikstv med lommetver, alså enten små portable (batteri) tver med rikstv tuner, eller rikstv på mobilen uten internett (med liten antenne)? Det er vel hele hensikten med Rikstv, at det er portabelt (fra rom til rom eller i bil) uten ledninger.

  Svar:
  Hei Kjell!
  Den teknologiske utviklingen går fremover med rekodfart. De som har fulgt med på utviklingen i RiksTV vet det fra vi startet i 2007.
  Lomme-tv, eller tv på lesebrett, pc og smarttelefoner har vi foreløpig ikke prioritert å gå ut med. Vi mener at det andre vi har vært med på å utvikle, blant annet Ekstra-portalen, har så langt vært av større interesse.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:42
 30. Bytte til RiksTV

  Spørsmål fra Ralf N:

  Hei,

  Jeg har tenkt på å bytte til RiksTV, og jeg har en Sony TV fra 2011 med spor til kortleser.

  Er det noen forskjell på kortleserne som finnes der ute? Jeg vil gjerne ha en type som er fremtidssikker, så jeg slipper å bytte ved kjøp av ny TV.

  Svar:
  Hei

  Vi har flere typer kortlesere, disse finner du her : https://rikstv.no/kundeservice/Utstyr/godkjente-mottakere/
  Håper dette var til hjelp.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:45
 31. TV2

  Spørsmål fra Petter:

  Hei - har mistet TV2 zebra og nyhetskanalen på kabel-TV. Har dere disse kanalene når jeg kommer på hytta i Påsken (installerte RiksTV der i fjor)? Går de an å få RiksTV på kabelen hjemme?

  Svar:
  Hei Petter!
  Du kan glede deg til å komme på hytta. RiksTV distribuerer TV 2-kanalene. Når det er snakk om å installere RiksTV hjemme, så kommer det helt an på hva slags avtale du har. Er du tilsluttet et borettslag der dette (borettslaget) har gjort avtale for beboerne er du sannsynligvis bundet, og må betale ekstra for å benytte RiksTV.Da må du i tilfelle ta dette opp md styret,og da er vi et alternativ.
  Er du ikke tilknyttet et slik borettslag, så skal det være en smal affære å bytte til RiksTV. Send meg en mail, eller ring, om du lurer på noe.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:51
 32. Lyd som faller ut

  Spørsmål fra Per Otto Nøstberg:

  hei
  har hatt RiksTv i et par uker nå.
  og er veldig godt fornøyd.
  har 2 tunere, 1 med opptak og en uten.
  den med opptak står mot en 3 år gammel Philips TV.
  problemet er at lyden faller ut sporadisk.
  begge tunerne er oppdaterte.
  og koblet med HDMI.
  antenne er montert av installatør.
  vil det komme ny oppdatering eller er Philips en "problemTv" ?

  Svar:
  Hei

  Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger ifm dette. Ring kudesenteret på 09595 så håper jeg vi klarer å hjelpe deg.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 12:53
 33. FTTH

  Spørsmål fra Daniel:

  Hei, Hvorfor skal jeg velge RiksTV som leverandør av TV-signaler i steden for Altibox, som er en FTTH-Leverandør ?

  Svar:
  Hei!
  Heldigvis bor vi i et land der vi kan (stort sett) velge hvilken strømleverandør og hvilken tv-distributør man ønsker. RiksTV finnes over hele landet, foreløpig gjør ikke fiberleverandørene dette.
  Og RiksTV kan du ta med deg på hytta, det er litt verre med fiberløsningen.
  Håper du fikk svar?

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:00
 34. Båndbreddeprogresjon over digitalt bakkenett?

  Spørsmål fra JD:

  Har dere fortsatt bare omtrent 110Mbit båndbredde til TV over det digitale bakkenettet eller er dette signifikant utvidet de siste ni årene siden sist jeg fikk vite hva dere kunne levere?

  Svar:
  Hei

  Du har tydeligvis god peiling på dette, og det stemmer at vi har 110 Mbit båndbredde til rådighet ifm kringkasting. Men vil påpeke at via vår Ekstra-portal så kan du streame andre tjenester ( film/YouTube/Beat/Sumo/VGTV).

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:01
 35. Antall dekodere, kjellerleilighet

  Spørsmål fra Sarah Lyche:

  Hei, kan jeg ha ett abbonement med to dekodere, der den ene dekoderen blir brukt i en leilighet i huset som blir leid ut?
  Eller må man ha to abbonement for dette?

  Svar:
  Hei Sarah!
  Så lenge disse abonnementene tilhører husstandener ikke dette noe problem. Du må imidlertid huske på at du må ha et programkort til hver mottaker. Med RiksPakken kan du nemlig se tv fire steder til en pris.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:04
 36. HD

  Spørsmål fra Kurt Olsen:

  Hørt om HD ? De fleste har i dag en TV som er i stand til å motta HD signaler. Burde dere ikke ha flere enn 2 HD kanaler i pakken deres ??

  Svar:
  Hei

  Per dags dato så har vi NRK1, NRK2, NRK3, TV2, TVNorge og TV2 Barclays Premier league i HD.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:06
 37. H.265?

  Spørsmål fra Kåre:

  Har dere tatt en titt på H.265-formatet? Det kan kanskje vær verdt å se an mer effektive formater, slik at dere kan få mer ut av trafikken som overføres.

  Kanskje er dere allerede bevisst på dette, eller har andre tilsvarende formater i tankene?

  Svar:
  Hei

  H.265 er definitivt noe vi ser på som interessant for fremtiden

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:16
 38. Tippeligaen på C More hos RiksTV

  Spørsmål fra Frode:

  C More har rettighetene til Tippeligaen 2013, og C More kan man vel få hos dere i RiksTV, men kan man se alle kampene i hver runde med deres C More abonnementet (altså har dere alle deres sportskanaler)?

  Svar:
  Hei Frode og andre fotballfrelste!
  Har fått dette spørsmålet flere ganger, og svaret er at vi har de eventkanelene som C More sender Tippeligaen på. Ved et par enkelttilfeller kan det imidlertid være at en kamp vil kollidere slik at vi ikke kan vise alle. Men det vil være unntaket.
  Det vil kun skje dersom alle åtte kampene går samtidig, og de rundene vil det være svært få av denne sesongen.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:21
 39. Firmware

  Spørsmål fra Bjørnar:

  Hei, har den nye hybrid mottakeren og savner oppdateringer av den, det er jo nesten ingen oppdateringer på RTV sine mottakere, kjedelig layout på menyene og sånt.....ikke bra

  Svar:
  Hei Bjørnar!
  Det kommer ikke mange oppdateringer på denne mottakeren - kanskje bare tre i året. Når det gjelder designet, kan man selvfølgelig kritisere det. Vi håper at det fungerer på en måte som gjør at buskapet kommer frem.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:25
 40. Ulyd på nrk kanaler

  Spørsmål fra Mats Lokøy:

  Hei vi har en tv med smartkort. Etter 6 mnd opplevde vi ulyd på nrk 1. Siden det kun var nrk tok jeg komtakt med d, de sjekket problemet og kanstanterte at feilen ikke ligger hos de. 6 mnd senere har problemet blitt verre. Tror ikke det er tv'n siden det kun gjelder NRK kanalene. Er dette noe dere har hørt om før?

  Svar:
  Hei

  Siden du har snakket med NRK regner jeg med at du har kvalitetssikret antenneinstallasjon. Vanskelig å svare på hva som kan være årsaken til problemene du opplever. Må nesten henvise til kundesenteret vårt 09595. Håper dere sammen klarer å finne ut av det, slik at du får en god brukeropplevelse.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:32
 41. Delt sendetid for TNT

  Spørsmål fra Frank Eivind Rundholt:

  Jeg har lenge lurt på hvorfor dere må ta ned kanalen TNT hver gang det er sending på TV 2 Premier League 2-3.

  Og det er blitt enda mer uforståelig etter at dere har lagt til C More Live i MUX 4. Der sendes det nå 12 kanaler kontinuerlig, mens det i MUX 5 ville vært 11 kanaler totalt om både TNT og TV 2 Premier League 2-3 sendte.

  Svar:
  Hei Frank Eivind!
  Vi har det slik at TNT må vike i noen få tilfeller der det sendes fotball. dette på grunn av båndbredden , men heldigvis er det ikke så ofte. Grunnen til at vi deler sendetid på denne måten er at vi, totalt sett, gjerne vil gi et så godt tilbud som mulig til så mange som mulig. Vi vet at fotball har stor interesse hos oss nodmenn, og vi håper på forståelse fra de som ser TNT akkurat i disse korte tidspunktene.
  Håper det var svar på ditt spøsmål!

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:33
 42. TV2 Sumo + RiksTV = sant?

  Spørsmål fra Henrik:

  Jeg er en stor fan av TV2 Sumo og har i dag et eget abonnement hos de. Samtidig er jeg parabolkunde og svært misfornøyd med min leverandør. Stemmer det at hvis jeg bytter til RiksTV kan jeg få Sumo med arkiv inkludert i prisen på deres hovedpakke?

  Svar:
  Hei Henrik!
  Du har fått med deg fakta. Vår nye portal Esktra inneholder blant annet TV 2 Sumo der du kan gå syv dager tilbake for å se program du av en eller annen grunn ikke har fått med deg.
  I tillegg kan du med Ekstra blant annet se VGTV, du kan leie filmer, se YouTube direkte på tv-en og du kan abonnere på musikktjenesten Beat.
  Sjekk rikstv.no - og vær hjertelig velkommen til oss i RiksTV.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:37
 43. Musikk-kanal og HD

  Spørsmål fra Arild:

  Hei.
  Jeg lurer på om dere i framtia kommer til å lansere vh1 classic?

  Og hvordan blir det med HD-kanaler, kommer det flere? isåfall hvilke?

  Svar:
  Hei Arild!
  Kanalen er kul for oss som har passert 30. Her får du ikke akkurat Justin Bieber eller Beyonce, men mange gode gamle musikkhelter.
  Vi har dessverre ingen planer om denne foreløpig..
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:42
 44. HD Kanaler

  Spørsmål fra Arne Bjarne:

  Er det noen mulighet for at dere kan komme med noen ny teknologi slik at man kan få flere HD kanaler?

  Svar:
  Hei

  Vi ser på nye teknologier hele tiden, og vi går spennende fremtid i møte.

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:43
 45. Ikke brukt og betalt.

  Spørsmål fra Aleksander Kopperud:

  Hei, bestilte Rikstv for antenne fordi jeg kunne ikke ha parabol der jeg bodde. Fikk det aldri til å funke, og som lat ungdom glemte jeg å avbestille abb.

  Betalte vel i 2 år uten å bruke det i det heletatt. Er det mulig å få igjen noe penger på det? Tviler men morsomt å spørre!

  Svar:
  Hei Alkesander!
  For det første: Synd at du ikke fikk RiksTV til å funke. Hvorfor tok du ikke kontakt med oss med en gang, slik at vi kunne se på og løse dette sammen?
  Blir veldig vanskelig å kunne gjøre noe md dette fra vår side så lenge etterpå. Men som du selv skriver, og delvis innrømmer: Morsomt å spørre, men..
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:49
 46. 5.1 lyd

  Spørsmål fra Tor Bruheim:

  Hei. Visat som jeg nå bruker sender 5.1 lyd som jeg selvsagt selv må velge. Har dere noe slikt? Hvis ja skal jeg vurdere å gå over til dere.

  Svar:
  Hei

  Hos oss så har vi kontinuerlig 24/7 5.1 lyd på TV2 Barclays Premier League.
  Noen andre kanaler , NRK for eks sender enkelte programmer i 5.1
  Håper dette var til hjelp

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:52
 47. TV2 Sumo

  Spørsmål fra Tom:

  Hei! Vi er kunde hos dere, er det slik da at vi kan få tilgang til TV2 Sumo via datamaskinen?

  Svar:
  Hei Tom!
  Foreløpig er det slik at du får TV 2 Sumo på tv-en din....

  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:53
 48. HD-TV

  Spørsmål fra Lars:

  Hei. Nå kommer snart 4K, eller UHD om man vil, i salg for vanlig dødelige, og med påfølgende 4K innhold. Men, RiksTV har fremdeles ingen andre HD kanaler en helt mainstream NRK, TV2 og TVNorge? Hva skjer med det? Det fremstår jo som håpløst akterutseilt i 2013?

  Hvor er alle HD kanalene til Discovery network for eksempel?

  Svar:
  Hei Lars!
  Du ligger tydeligvis langt, langt foran de fleste når det gjelder innsikt ,og ønske om, fremtidens teknologi. Så vidt jeg vet er denne teknologien knapt kommet til Europa, så du skal ha all ære for ddin fremtidsvisjon.
  Som du skjønner: Vi planlegger ikke 4K/Ultra HD de nærmeste ukene.
  Hilsen Jens-Petter
  Besvart: 21. mars 2013 13:59

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen