Nå reiser vi til årets største teknofest i Taiwan
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Nå reiser vi til årets største teknofest i Taiwan

Gjør klar for SSD-er, skjermkort og deilige prosessorer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har blitt juni, og det betyr at årets store begivenhet innen alt som lukter av maskinvare – Computex – finner sted. Som vanlig foregår Computex-messen i Taiwan, nærmere bestemt Taipei. Offisielt sett sparkes ikke messen i gang før den tredje, altså på tirsdag, men kjenner vi bransjen rett blir det en og annen lansering før den tid.

Messen er delt over to hovedlokasjoner, den opprinnelige midt i sentrum, og i et område noe utenfor sentrum. I sentrum er det flere bygninger som rommer en rekke produsenter, og i tillegg er det et digert hotell rett ved som også brukes til messeformål.

Det futuristiske messeområdet i sentrum.
Det futuristiske messeområdet i sentrum.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det andre området består enn så lenge bare av en diger hall, med flere etasjer. Her finner du alt du kan drømme om innen maskinvare, og som regel en del ting du ikke var klar over at fantes engang.

SSD-er, skjermkort og moteoppvisning

Teknologimesser er i seg selv spesielle greier, men Computex tar det hele et skritt lengre. Foruten hovedkort, skjermkort og SSD-er i enorme mengder, er det hele lett krydret med bingo, moteoppvisning og skattejakter.

Produsentene bruker alle triks for å skaffe seg oppmerksomhet, og en av favorittene er ulike former for sceneshow, med dundrende musikk og skrikende kvinner. Har du sans for elektronikk og litt liv er dette et mekka.

Vi skal selvfølgelig nedover, og når du leser dette har vi allerede forlatt Norge. Rundt regnet tar det 20 timer å komme seg på plass, med et par forskjellige fly, og transport fra flyplassen.

Fet maskinvare på løpende bånd.
Fet maskinvare på løpende bånd.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dette venter vi på

Det har vært mange rykter om Intels kommende entusiastplattform – Devil's Canyon – som etter alt å dømme kommer i løpet av Computex-uken. Denne skulle ligge bare et par uker etter Haswell Update-lanseringen som fant sted for nettopp et par uker siden.

Videre har det vært mye snakkis rundt Corsairs tastatur med Cherry MX RGB-taster. Disse tastene gir deg mulighet til å justere fargen i alle regnbuens varianter. Tastaturet ble strengt tatt vist frem på årets CES, men nå skal det være klar for lansering.

Acer har også lokket med sin G-Sync-skjerm med 4K-oppløsning. De har enn så lenge holdt spesifikasjonene hemmelig, men vi regner med at det kommer frem noen spennende detaljer på Computex. 

Hvis det er noe spesielt du vil at vi skal titte på kan du gjerne sende oss en e-post, bruk da tips@hardware.no.

Alle våre saker fra Computex 2014 finner du her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen