For de som har brukt QuickOffice lengst, har appen vært en kompanjong i rundt tolv år. (Bilde: montasje V. Haugen, Mobilen.no)

Nå pensjoneres QuickOffice

Slutt to år etter Google-oppkjøpet.

QuickOffice er en av de klassiske kontorpakkene for mobiltelefoner og gamle PDA-er. For to år siden ble selskapet kjøpet opp av Google, og nå legges kontorpakken død, tolv år etter at den først dukket opp på noen av de tidligste smarttelefonene.

QuickOffice var i utgangspunktet en relativt kostbar office-pakke, men etter at Google kjøpte opp løsningen ble den gjort gratis for brukere av både Android og iOS. I løpet av de to siste årene har Google også økt satsingen på sin egen skytjeneste, Google Drive. Og det er også dette som er grunnen til at QuickOffice nå forsvinner.

Les også: QuickOffice blir gratis for alle

Har hentet funksjonaliteten inn i Google Drive

Søkegiganten har nemlig gradvis hentet inn funksjonalitet fra pakken til sine Google Drive-tjenester. Nå varsler søkegiganten at QuickOffice legges på hylla, og at appen vil bli fjernet fra både Googles og Apples appbutikker i de nærmeste ukene.

Har du appen fra før vil du kunne fortsette å bruke den, men den vil ikke bli tilgjengelig for nye brukere, og den vil heller ikke bli oppdatert, sier Google i en pressemelding.

Les også: – Nordmenn vil heller ha Windows enn Android

(Kilde: pressemelding)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen