Nå oppdaterer Sony til Android 5.1
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Nå oppdaterer Sony til Android 5.1

Sony har startet utrullingen av Android 5.1 til Xperia Z2 og Z3. Men også eldre modeller vil snart få oppdateringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Utrullingen av Android Lollipop 5.1 er allerede igang, men når den er klar for din telefon vil avhenge av flere forhold. Utrullingen skjer gradvis, og den eksakte datoen avhenger av modell, marked og mobiloperatør. Det opplyser Sony på sin blogg.

Disse får oppdateringen

Modellen som bli oppdatert nå er  Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2 og Xperia Z2 Tablet. De neste ukene kommer det også oppdateringer til Xperia Z1, Xperia Z1 Compact og Xperia Z Ultra, etterfulgt av Xperia T2 Ultra og Xperia C3. Selv den to og et halvt år gamle originale Xperia Z vil om ikke lenge bli oppdatert til Lollipop 5.1.

M2 og M2 Aqua-modellene får også 5.1, men står foreløpig bakerst i køen.

Dette blir bedre

Nyhetene i Lollipop 5.1 er ikke så mange, men Sony lover forbedringer på kameraet, med raskere og mer nøyaktig fokusering i «Fremragende auto»-modus, ny LinkedIn-integrering og flere muligheter for individuell tilpasning av telefonen. Blant annet skal det bli enklere å styre volumet, alarmer og lydløs-funksjonene.

Business og selfies

Businessbrukere kan glede seg over forbedrede løsninger for bruk i bedriftsmiljø, mens de som har investert i en smartklokke med Android Wear vil kunne få noen nye funksjoner på klokken. Selv trekker Sony frem muligheten til å bruke klokken som utløser for selfies som et eksempel på en ny Android Wear-funksjon. Du kunne gjøre dette tidligere også, men da måtte du laste ned en app til klokken.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen