Nå mobiliserer Spotify mot Apple Music
(Bilde: endermasali/Shutterstock.com)

Nå mobiliserer Spotify mot Apple Music

Samler milliarder i investormidler i kampen mot Apples nye strømmetjeneste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter å ha vært på trappene i lengre tid ble den nye musikkstrømmetjenesten til Apple omsider offisielt lansert på selskapets utviklerkonferanse WWDC, under navnet Apple Music. Tjenesten er en direkte konkurrent til markedsdominerende Spotify, som nå selv er i ferd med å slipe sablene for å ruste til kamp.

Samlet inn over 4 milliarder kroner

Avisen Wall Street Journal har vært i kontakt med kilder som hevder at Spotify nylig har avsluttet en storstilt innsamslingsrunde blant investorer som skal gjøre selskapet mer økonomisk robust i den harde konkurransen som nå kommer.  526 millioner dollar, eller litt over 4 milliarder kroner skal ha Spotify ha sikret seg. 

Ifølge kildene skal strømmegiganten bruke pengene til å ekspandere og til å tilby nye typer innhold. Spotify kunngjorde nylig en kraftig oppgradert utgave av tjenesten som blant annet skal by på videostrømming og originalinnhold, og antakelig skal selskapet bruke de ferske investormidlene på å fortsette denne satsingen på differensiering av innholdet sitt.

Apples nylig avdukede strømmetjeneste har gjort at Spotify nå mobiliserer.
Apples nylig avdukede strømmetjeneste har gjort at Spotify nå mobiliserer. Foto: Apple/YouTube

Å ha flere bein å stå på enn bare ren musikkstrømming er noe begge aktørene tydeligvis anser som viktig. Apple presenterte en ny Internettradio-tjeneste kalt Beats One i tillegg til Apple Music-tjenesten, mens Spotify blant annet har eksklusive radioshow og podcaster som en del av sin nye tjeneste.

Trapper opp samarbeid med nordisk teleselskap

En av investorene som bladde opp i den seneste runden var det store nordiske teleselskapet TeliaSonera, som i en egen pressemelding kunngjorde at de har spyttet inn 115 millioner dollar i Spotify samtidig med at de vil styrke samarbeidet med selskapet.

TeliaSonera og Spotify har allerede vært partnere i flere år, og som et ledd i den nye satsingen skal de to selskapene blant annet starte et «innovativt» samarbeid på områder som mediedistribusjon, kundeinnsikt, dataanalyse og annonsering, uten at det foreligger flere detaljer om akkurat hva dette innebærer. 

Lurer du på hvordan Apple Music blir? Her er noen flere detaljer fra presentasjonen som ble avholdt nylig »

Blant andre investorer er det store amerikanske bank- og investeringsselskapet Goldman Sachs. Takket være de nye investeringene skal Spotify nå ha en samlet markedsverdi på 8,5 milliarder dollar, opp fra 5 milliarder dollar i september i fjor.

Om de nye midlene er nok til å hamle opp med konkurransen fra Apple gjenstår å se, men med over 15 millioner abonnenter og over 60 millioner brukere har Spotify i det minste et solid forsprang.

Les også vår kommentar:
– Apple frir til grasrota mens Tidal frir til Taylor Swift »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen