Nå må du si farvel til Nokia-mobilene
(Bilde: Finn Jarle Kvaheim, Amobil.no)

Nå må du si farvel til Nokia-mobilene

Microsoft setter sitt eget navn på Lumia-telefonene.

Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden nyheten sprakk om at Microsoft hadde kjøpt mobilavdelingen til finske Nokia for den nette sum av 43 milliarder kroner. Overtakelsen ble fullført i april i år, samtidig med at Microsoft skiftet navn på selskapet til Microsoft Mobile.

Som en del av transaksjonen har Microsoft rett til å bruke Nokia-navnet i ti år, og har også overtatt Lumia- og Asha-navnene. Det har imidlertid vært noe uvisst hva som skal skje med navnet på mobiltelefonene, hvorav de nyeste modellene fremdeles bærer Nokia-navnet på dekselet.

Endrer til Microsoft Lumia

Nå kan blant andre The Verge melde at Microsoft omsider skal fjerne Nokia-navnet fra telefonene. Det nye navnet blir noe så trygt og uoriginalt som Microsoft Lumia.

Navneendringen har allerede startet på sosiale medier. Først ut er den franske Nokia-avdelingen, som nå har gitt Facebook-følgerne sine beskjed om at overgangen til navnet Microsoft Lumia er underveis. Flere land følge etter med navneendringen i løpet av de nærmeste ukene.

Skal satse på nett og karttjeneste

Microsoft skal også etter hvert kvitte seg med Windows Phone-merkenavnet, men det er uvisst når dette skal skje. Som The Verge meldte i september skal Microsoft droppe Windows Phone-logoen i sine markedsføringskampanjer fremover.

I fraværet av mobilavdelingen skal Nokias kjernevirksomheter heretter bli satsingen på fremtidens mobilnett gjennom NSN (Nokia Siemens Networks) og karttjenesten HERE, som for øvrig nylig ble sluppet til alle Android-mobiler.

Microsoft håver inn på Android-patenter:
Det er Samsung ikke spesielt begeistret for »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen