(Bilde: Samsung)

Nå løsner det: Den siste 4K-kjempen kutter prisene

Samsung henger seg på prisraset.

I tiden fremover kommer det flere TV-modeller med støtte for Ultra HD, også kalt 4K-oppløsning. Disse skjermene gir deg fire ganger så mange piksler per tomme enn TV-en du har i dag. 

Ny teknologi har en høy pris, og det koster å være kar. Men prisen på disse flatskjermene har allikevel gått ned den siste tiden. Først senket LG prisen på sin 4K-TV, før Sony noen dager senere fulgte etter og skrapet vekk 20 prosent av prislappen på sine 4K-modeller. 

Nå er det Samsung som henger seg på, og gjør sin nye 9000-serie ett hakk vennligere mot lommeboken din.

Forsatt skyhøy pris

En rask kikk i vår prissøketjeneste Prisguide viser at den største av de to modellene, UE65F9005, har gått ned omtrent 5000 kroner den siste tiden. Noe som betyr omtrent ti prosent lavere pris, selv om du forsatt må ut med 49 995 kroner for å sikre deg et eksemplar. 

Lillebroren til den 65 tommer store modellen, UE55F9005, har også fått et kraftigere kutt i prislappen sin. Her har summen du må betale ramlet fra 40 000 kroner til 32 995 kroner i skrivende stund.  

Finnes billigere alternativer 

Blant de mest kjente merkene som lager flatskjermer med 4K-støtte, finner vi LG, Samsung, Sony og Philips. Men det finnes betydelig billigere alternativer om du er på jakt etter Ultra HD til en billig penge. 

Den ukjente produsenten Seiki lager blant annet en 50 tommer stor 4K-TV som kan bli din for omtrent 6300 kroner.  Det vil dessuten komme enda ett alternativ på det amerikanske markedet, som lages av den kinesiske produsenten TCL, en TV som gir deg 4K-oppløsning fordelt utover 50 tommer. Denne er også ventet å havne i samme prisklasse som skjermen fra Seiki, altså rundt 1000 amerikanske dollar, eller rett i overkant av 6000 norske kroner. 

Heller lysten på en buet OLED-TV fra Samsung?
Her kan du lese om den nye 55-tommeren fra selskapet »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen