På Google Maps kan du nå la andre se hvor du er, hvor du skal og når du kommer dit.
På Google Maps kan du nå la andre se hvor du er, hvor du skal og når du kommer dit. (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Nå lar Google Maps andre se hvor du er i løypa

Del reisen din med dem du vil.

Når du skal på besøk eller har en avtale, kan det være greit å opplyse om når du har planer om å komme. Men det kan være enda bedre å hele tiden la dem vite hvor du er og når du regner med være på plass.

Ja, Storebror vil se deg også.

Dette har Google nå åpnet for i sin nye versjon av Google Maps. Det betyr at du kan dele reiseruten din via den populære navigasjonstjenesten og la andre se hvor du er i sanntid.

Å dele denne typen informasjon er i og for seg ikke noe sensasjonelt nytt, ettersom vi eksempelvis har brukt sporingstjenesten Glympse til akkurat det samme tidligere.

Men når dette nå er blitt integrert i Google Maps, og kan deles med hvem som helst via en hvilken som helst meldingstjeneste, blir jo det hele mye enklere.

Heretter er det altså en smal sak å dele hjemturen med mor slik at hun vet akkurat når det er på tide å sette på potetene til søndagsmiddagen.

Sveip opp

 

For å ta i bruk den nye tjenesten, er det bare å plotte inn en reiserute i Google Maps og starte navigasjonen. Bruker du da mobilen – og det gjør du jo, ettersom du skal på tur – kan du bare sveipe opp fra bunnen og trykke på «Del turen underveis».

Deretter er det bare dele dette med hvem du enn skulle mene har en interesse av å vite akkurat hvor du er, hvor du skal og når du kommer til å være der.

Med en smartmobil går det an å dele posisjonen sin tilbake også.

Vi har testet dette på både Android og Apples iOS. I skrivende stund ser det ut til at sistnevnte har litt problemer, men det er noe vi regner med snart vil løse seg.

Ikke så glad i å bli overvåket?
Slik skrur du av all sporing >>>

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen