Apples iMessage-tjeneste fungerer kun mellom Apple-enheter.
Apples iMessage-tjeneste fungerer kun mellom Apple-enheter. (Bilde: Shutterstock)

Nå gjør Apple det enklere å bytte mobilmerke

Lar deg enklere frigjøre telefonnummeret ditt fra iMessage.

Mange brukere som har byttet fra iPhone til for eksempel en Android- eller Windows-mobil har oppdaget at de plutselig har sluttet å motta SMS-meldinger fra enkelte brukere. Årsaken er at man ikke har deaktivert Apples egen meldingstjeneste iMessage på Iphone-en før man har byttet telefon.

iMessage krever at brukerne i begge ender har en iPhone eller annen iOS-enhet, og hvis Apples systemer tror du fortsatt har en iPhone vil meldingene sendes som en iMessage som kun kan mottas på Apple-telefoner i stedet for som en vanlig SMS som kan mottas på alle telefoner.

Apple lovte i mai at de jobbet med å rette feilen, og nå har Apple endelig lansert et nytt verktøy som hjelper deg med å avregistrere mobilnummeret ditt fra Apples iMessage-system. Det skriver The Verge.

Slik avregistrerer du deg

En av fordelene med iMessage er at meldingene sendes utenom det vanlige SMS-systemet, og dermed er gratis hvis du er på wi-fi eller har mer igjen på datapakken i abonnementet ditt. Men nå som store mengder gratis SMS-er og MMS-er gjerne er inkludert i de fleste mobilabonnementene, er iMessage ofte til mer bry enn nytte. Har du en Android-telefon i tillegg til en iPhone (med tvilling-SIM-kort) vil iMessage også føre til at du får meldingene kun på Apple-enheten. 

Har du fortsatt iPhone-en din, kan du gå til Innstillinger -> Meldinger og skru av iMessage der før du bytter telefon. 

Har du ikke lenger iPhone-en din, kan du gå til denne siden hos Apple og taste inn telefonnummeret ditt. Du får da en bekreftelseskode på SMS, som du taster inn for å avregistrere deg fra iMessage.

Eksplosjon i iMessage-spam:
30 prosent av all mobilspam kommer fra iMessage »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen