AMD lanserer i dag Radeon R9 280.
AMD lanserer i dag Radeon R9 280. (Bilde: AMD)

AMD har sluppet et nytt spillskjermkort

Skal friste entusiaster med slunken lommebok.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter å ha fylt opp utvalget sitt med en drøss forskjellige budsjettmodeller i Radeon R7-serien kommer AMD i dag med et nytt skjermkort i sin kraftigere serie for spillere og entusiaster: AMD Radeon R9 280.

Det nye skjermkortet skal fylle ytelsesgapen mellom Radeon R9 270X og Radeon R9 280X, og gi kraft nok til å spille i mer enn HD-oppløsning – med ytelse som ifølge AMD skal ligge jevnt 20 prosent høyere enn hva erkerivalens GeForce GTX 760 kan by på.

Ved spilling på den skyhøye 2560 x 1600-oppløsningen skal nykomlingen tidvis kunne klare seg enda bedre i forhold til GeForce GTX 760, og AMD nevner blant annet drøyt 35 FPS i Company of Heroes 2, hvor de mener konkurrenten kun klarer 26 FPS.

Saftig overklokket veteran

Under panseret finner vi en kjerne som AMD faktisk ikke navngir i materiellet de har sendt oss. Tekniske spesifikasjoner for det nye skjermkortet får vi dog i fleng.

Med 1792 streamprosessorer bygd på 28 nm produksjonsteknikk, en klokkefrekvens på 933 MHz, og 3072 MB GDDR5-minne på en 384-bits minnebus er det da ikke vanskelig å regne seg frem til at vi her snakker om et solid overklokket AMD Radeon HD 7950.

For å forsyne kortet med nok kraft til å drive denne overklokkede kjernen må du frem med en 8-pins og en 6-pins PCIe-strømkontakt, og kortet har fått justert opp sitt typiske strømforbruk fra 200 til 250 watt med denne navneendringen.

Det nye kortet støtter både DirectX 11.2 og OpenGL 4.3, og naturligvis også AMDs egen Mantle-API. 

Veiledende pris blir 279 dollar i USA – som med frakt og avgifter bør tilsi snaut 2200 kroner i Norge. Dette er på akkurat samme nivå som de rimeligste Radeon HD 7950 koster i dag, ifølge vår Prisguide; så sitter du og planlegger å kjøpe et slikt kort kan det lønne seg å vente en ukes tid. 

Vil du ha melding når noen får det nye skjermkortet på lager?
Legg igjen e-post-adressen din i Prisguidens lagervarsling »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen