Western Digital My Net N900 Central.

Nå lager Western Digital rutere

Western Digital My Net N900 Central. (Bilde: Western Digital)

Nå lager Western Digital rutere

Slipper fire dual-band-modeller og en snerten svitsj

Det er ikke noe nytt at utstyrsprodusenter utvider med flere produkter i forskjellige kategorier. Ved siden av potensielt økte inntekter betyr det også flere bein å stå på i usikre tider.

Nå er det harddiskgiganten Western Digital som utvider sortimentet, og denne gangen de gjør det med trådløse rutere. Den nye produktserien går under paraplynavnet My Net Router Family, og består av fire rutere og en svitsj.

Dual-band for alle

Samtlige rutere er av typen dual-band, som vil si at de kan benytte både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndet. Det siste er spesielt smart i områder med mange omliggende nettverk, da det er relativt få som bruker 5 GHz.

Men for å ha det avklart: 802.11ac er ikke støttet.

Foto: Western Digital

For å starte med svitsjen har denne åtte LAN-porter med gigabithastighet. Det litt spesielle er at den har såkalte "prioriterte" porter. To av dem har høy prioritet, fire har middels og de to siste har lav prioritet. Tanken er at det da skal være enklere å sikre deg mot dårlig hastighet for PC-er som eksempelvis brukes til onlinespill eller strømmer HD-materiale.

De fire ruterne fra Western Digital.
De fire ruterne fra Western Digital.Foto: Western Digital

Av ruterene er det de to toppmodellene My Net N900 og My Net N900 Central som naturligvis virker mest interessante. Den vanlige My Net N900 har hele syv gigabit LAN-porter, mens bransjenormen i denne klassen ligger på fire. To USB-porter sørger for at du kan koble til og dele skrivere eller lagringsmedier med USB-kontakt.

My Net N900.
My Net N900.Foto: Western Digital

My Net N900 Central kan by på integrert lagringsplass på en eller to terabyte, og er således en kombinasjon av ruter og nettverksdisk. Men plukker du denne modellen er du tilbake på fire LAN-porter og én USB-port.

Allerede i salg

I USA skal de nye modellene allerede være å få kjøpt, med unntak av My Net N900 Central som skal komme en gang i neste kvartal. De veiledende prisene starter på 70 dollar for svitsjen og 80 dollar for My Net N600. Den vanlige N900 skal koste 180 dollar, mens modellen med innebygd harddisk ligger på 300 og 350 dollar, avhengig av om du ønsker modellen med én eller to terabyte kapasitet.

For det norske markedet vet vi verken noe om priser eller eventuell tilgjengelighet.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen