Nå lager de film for Oculus Rift
Teknofil
(Bilde: Condition One)

Nå lager de film for Oculus Rift

Alt skal filmes i 360 grader, slik at du kan se på hva du vil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Videogruppen Condition One har begynt arbeidet på et ambisiøst prosjekt: Å lage verdens første film for VR-hodesettet Oculus Rift

Se alt du vil

Filmen vil være på mellom 20 og 30 minutter, og er naturlig nok i 3D. Det mest spennende med filmen er at alt skal filmes i 360 grader, slik at seeren skal kunne snu seg rundt og se "alt", mens filmen ruller og går. 

Dermed skal du kunne for eksempel se hovedpersonene snakke sammen foran deg, mens du kan se miljøet og rommet de er i hvis du snur hodet ditt. 

Filmen skal bli en slags metadokumentar, og skal ta for seg utviklingen av virtuell virkelighet de siste årene. Du vil få innblikk i hvordan forsvarsdepartementet i USA jobber med kampsimulering og hvordan spillutviklere har omfavnet den nye teknologien. 

Fortsatt under utvikling

Condition One jobber med filmen nå, men sier ingenting om når de tror filmen blir ferdig. Med tanke på at Oculus Rift-hodesettet fortsatt ikke er lett tilgjengelig, kan det nok ta en stund før filmen slippes.

Foreløpig er hodesettet forbeholdt til utviklere. Det er imidlertid ventet å komme i løpet av 2014, og vil fungere for både datamaskiner og Android-mobiler.

Hadde du håpet på Oculus Rift til spillkonsollen din? 
Utviklerne sier nye konsoller er for begrenset for Oculus Rift »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen