Nå krysser solcelleflyet Stillehavet
Teknofil
(Bilde: SolarImpulse)

Nå krysser solcelleflyet Stillehavet

Følg turen direkte på nettet.

I mars startet det solcelledrevne flyet Solar Impulse på sin største utfordring til nå: en reise jorden rundt. Turen tas i tolv etapper, og flyet – som har en hastighet på mellom 50 og 100 kilometer i timen – bruker god tid underveis.

Akkurat nå er de to pilotene André Borschberg og Bertrand Piccard omtrent midt i den kanskje farligste etappen på hele turen: kryssingen av Stillehavet.

Lekkert bilde tatt under ferden.
Lekkert bilde tatt under ferden. Foto: SolarImpulse

Fra Japan til Hawaii

Etappen går fra Nagoya i Japan, der flyet tok av på søndag, til Hawaii. I skrivende stund er det ett døgn og femten timer siden flyet lettet, og de har tilbakelagt 34% av etappen.

Ifølge BGR var det egentlig ikke meningen at flyet skulle lande i Japan, og var allerede i gang med turen over Stillehavet i slutten av mai. Da ble det imidlertid uvær, og man besluttet å lande.

Nå har ikke pilotene noen slike muligheter lenger. Det finnes ingen landingsplass før de når Hawaii, nesten 550 mil unna.

Her kan du følge turen direkte:

Følg med på alle detaljene

Du kan også følge med på det offisielle nettstedet til ekspedisjonen, der du får både video og direkteoppdatert kart.

Kult nettsted.
Følg med på alle detaljene. Foto: SolarImpulse

I tillegg kan du få detaljert informasjon om flyturen, og du kan for eksempel se i sanntid hva instrumentene ombord på flyet forteller, og hvordan pilotene styrer det. Videofeeden lar deg også høre kommunikasjonen mellom flyet og basen.

Den kanskje mest spennende detaljen er batterinivået. Heldigvis ser det enn så lenge ikke ut til å være noe trøbbel der.

Solar Impulse er omtrent like tungt som en typisk familiebil, med en vekt på 2,3 tonn. Vingespennet er imidlertid på 72 meter – like stort som det vi finner på de største passasjerflyene.

Apropos solceller:
Nå er det sommer, hva med en solcelle-bikini? »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen