Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde (Bilde: Amobil.no)

Nå krever app-oppdateringene på Android mye mindre data

Google har lansert ny teknikk som vil spare brukere for mye mobildata – med én ulempe.

Det er som kjent ikke bare apper som koster mobildata å laste ned, men også de mange oppdateringene som kreves til de ulike appene. På utviklerbloggen for Android kunngjøres det nå at Google har lansert en ny løsning som gjør app-oppdateringene mye mindre.

Den nye teknikken heter « file-by-file patching» og medfører ifølge Google at oppdateringer i snitt kan gjøres 65 prosent mindre enn den fulle applikasjonen.

I sommer lanserte Google en løsning som gjorde app-oppdateringene 47 prosent mindre, og nå har selskapet altså gått enda lenger.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: N Azlin Sha/Shutterstock.com

Kan bli hele 90 prosent mindre

I noen tilfeller kan « file-by-file patching»-teknikken gjøre oppdateringene så mye som over 90 prosent mindre enn den fulle applikasjonen. Et eksempel på dette var en Netflix-oppdatering som ved hjelp av den nye teknikken ble krympet ned til kun 1,2 MB, der hele appen tar 16,2 MB.

Teknikken er litt komplisert, men går i korte trekk ut på å identifisere de spesifikke forskjellene mellom den oppdaterte appen som ligger i Google Play og den gamle appen som ligger på enheten. Deretter oppdateres appen før den sjekkes mot Google Play-utgaven for å sikre at disse er like.

Som Google skriver i blogginnlegget har teknikken imidlertid en ulempe på den måten at den krever ekstra prosessorkraft, som fører til at oppdateringsprosessen går vesentlig tregere enn vanlig. Av den grunn vil Google i første omgang begrense teknologien til bruk på automatiske oppdateringer som skjer i bakgrunnen og når brukeren ikke bruker mobilen.

Google lanserer stadig nye, egne apper: Nå har de sluppet en app som skal få deg til å føle deg trygg når du er på farten »

(Via The Next Web) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen