(Bilde: Asus)

Nå kommer verdens raskeste trådløse ruter

Asus kliner til med vanvittige hastigheter.

Allerede i juni presenterte Asus sin nye superruter, som skulle gi hjem og kontorer verden over betydelig bedre trådløshastigheter. Ved å utnytte den nye trådløsstandarden kalt 802.11ac kan filer overføres opptil tre ganger så raskt som med nåværende 802.11n-standard.

Men selv om Asus sin ruter også benytter denne ac-teknologien, som har en teoretisk overføringkapasitet på 1,3 gigabit i sekundet, har ingeniørene hos produsenten klart å ytterligere forbedre ytelsen.

Det taiwanske selskapet hevder nemlig å ha presset datastrømmer på hele 1,9 gigabit i sekundet gjennom den nye ruteren RT-AC68U. Denne hastigheten ble mulig ved å kombinere ac- og n-standardens båndbredde

Denne båndbredden skulle sikre selv de mest hardbarka full-HD-strømmerene der ute mer enn nok slingringsmonn til å avse litt båndbredde til øvrige oppgaver også.

Smarte funksjoner

Den nye ruteren er verdens første AC-ruter med to kanaler, som er grunnen til at ytelsen kan strekke seg så langt. I tillegg kommer den med Asus' «AiRadar»-systen, som skal øke rekkevidden.

Innmaten i ruteren er en to-kjernet prosessor som i følge Asus skal eliminere ytelsesfall ved stor pågang, og legge til rette for god responstid i spill og for videosamtaler.

Skriverdeling er også på plass, gjennom en av de to USB 3.0 portene dens, og om du vil slå på stortromma og kjøpe to slike, kan du sette de opp til å synkronisere filer seg imellom. Da kan du plugge en USB-minnepinne eller harddisk rett i en av dem, og filene vil automatisk bli synkronisert over til den andre ruteren. Filene vil da være tilgjengelig for alle maskiner som er koblet til en av de to ruterne.

En annen snedig funksjon ruteren kommer med er støtte for 3G- og 4G-modemer. Du kan koble modemet rett i ruteren, og om nettlinja går ned skal mobilnettet ta over.

Den lynraske ruteren er ventet her på berget i starten av oktober til den nette sum av 2500 kroner. Sett opp et prisvarsel i vår prisguide for å få beskjed så snart den kommer på lager.

Asus oppdaget i sommer et stort sikkerhetshull i dere rutere:
Om du har en av disse bør du oppdatere ruteren din »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen