3D-kanalen 3net kunngjør nye satsinger, deriblant et TV-program om verdensrommet i 4K. (Bilde: iStock/5090660, Hardware.no)

Nå kommer verdens første 4K-serie

Vil vise verdensrommet som du aldri før har sett det.

For ikke lenge siden annonserte 3D-kanalen 3net at den ville starte opp sin egen produksjonsavdeling, for å få fart på stereoskopisk 3D-innhold på TV.

Det nye produksjonsforetaket 3net Studios har ikke ligget ikke på latsiden, og frigir nå informasjon om sine første egenproduserte TV-serier. Det er ikke uventet mye 3D på plakaten, men den kanskje største nyheten er likevel et program i oppløsningen 4K Ultra HD.

Astronomisk introduksjon

3net har foreløpig tilbudt programmer fra sine medeiere, Discovery Channel, Sony og IMAX, men nå blir det altså andre boller. Med 4K-programmet Space later det til at vi får en astronomisk introduksjon til framtidens oppløsning.

Dokumentarserien vil bestå av tre episoder på én time hver, og vil vise alt fra Big Bang til universets framtid. Innholdet vil også være i 3D, og vil blant annet illustrere hvordan det ser ut inne i en stjernetåke eller ved halen til en komet.

De andre 3D-programmene fra 3net Studios inkluderer den postapokalyptiske stop-motion-serien Marksmen, historieprogrammet Frozen in Time: Our History in 3D, ekstremsportdokumentaren Wingsuit Warrior: Jeb Corliss vs. the World og reiseprogrammet Daydream.

Ikke allemannseie

Nå er riktignok 4K fremdeles langt fra allemannseie. For det første finnes det få TV-skjermer som kan vise oppløsningen på 3840 x 2160 piksler, og det finnes foreløpig ingen TV-leverandører eller nett som er i stand til å transportere de enorme datamengdene til de tusen hjem. Mange filmer spilles inn i 4K, men det har ikke eksistert noen TV-serier i formatet – inntil nå.

Det er likevel flere 4K-produkter på vei. Neste år skal for eksempel Samsung vise verdens største 4K-TV på CES, og flere andre produsenter er også i gang med forskning og masseproduksjon av apparater med det som kalles neste generasjons oppløsning.

(Kilde: 3net News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen