Microsoft Edge får snart støtte for «extensions».
Microsoft Edge får snart støtte for «extensions».

Her er de tre første nettleserutvidelsene til Edge

Neste oppdatering av Windows-nettleseren Edge får etterlengtet støtte for utvidelser.

Edge, nettleseren i Windows 10, er en gigantisk oppdatering fra gamle Internet Explorer – men den har manglet én viktig ting mange avanserte brukere er opptatt av: støtte for nettlesertillegg.

Microsoft har imidlertid sagt at nettlesertillegg (extensions) vil komme i en fremtidig oppdatering. Opprinnelig var planen å rulle ut støtte for tillegg i løpet av 2015, men dette har blitt forsinket.

Nå kan det imidlertid se ut til at dette er like rundt hjørnet, skriver MSPoweruser.com.

På mandag publiserte nemlig Microsoft det som ser ut til å være den offisielle landingssiden for Microsofts nettleserutvidelser. Nettsiden er nå fjernet igjen, så den ble åpenbart publisert ved en feil. 

Tre tillegg

Den samme siden har blitt publisert og fjernet igjen tidligere også, men denne gangen avsløres tre av tilleggene som vil være tilgjengelig fra start: Microsoft Translator, Mouse Gestures og Reddit Enhancement Suite.

Disse tre tilleggene ser ut til å bli tilgjengelig i første omgang.
Disse tre tilleggene ser ut til å bli tilgjengelig i første omgang.

Det står ingenting om hvilken build av Edge som vil få støtte for tillegg, men ifølge kilder Microsoft-eksperten Mary Jo Foley hos ZDNet har snakket med skal det være snakk om den såkalte Redstone 1-oppdateringen som antagelig kommer i juni. Det vil også komme en Redstone 2-oppdatering våren 2017, men støtte for nettlesertillegg skal altså komme i den første Redstone-oppdateringen, ifølge Foley.

I første omgang vil den nye funksjonen rulles ut til de som er medlem av Windows Insider-programmet. Når oppdateringen senere blir tilgjengelig for alle, vil du kunne laste ned nettlesertillegg via Windows Store.

Hvor bra er egentlig Edge?
Vi har målt ytelsen » (Tek Ekstra)

(Kilder: MSPoweruser.comZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen