Nå kommer Netflix-knappen til Europa
(Bilde: Netflix)

Nå kommer Netflix-knappen til Europa

Gjør det mye enklere å bruke den populære strømmetjenesten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter å først bare ha vært tilgjengelig i USA har strømmetjenesten Netflix spredt seg for alle vinder, ikke minst i Europa, og for mange europeere har tjenesten nå blitt en integrert del av underholdningshverdagen. Nettopp derfor er det på sin plass at det nå blir enda enklere å starte Netflix-applikasjonen på europeiske TV-er.

I en fersk pressemelding kunngjør Netflix nemlig at TV-fjernkontroller med dedikerte, fysiske Netflix-knapper nå skal bli tilgjengelig i hele Europa. Slike fjernkontroller har i flere år vært tilgjengelige i USA, men nå spres konseptet altså over dammen.

Foto: Netflix

Enklere hverdag

Knappen vil komme på fjernkontroller til både smart-TV-er, TV-bokser og Blu-ray-spillere, og fungerer altså ved at den gir direkte tilgang til Netflix-applikasjonen, uten at du trenger bryderiet med å bla gjennom menyer. Dersom du er en aktiv bruker av tjenesten blir hverdagen med andre ord en del enklere.

De nye fjernkontrollene med Netflix-knappen vil i første omgang komme med enheter fra produsentene Panasonic, Philips, Sony, Toshiba og Vestel. Kontrollene vil være inkludert både med nye enheter som slippes fra og med i år, men også med visse enheter som ble sluppet i fjor. Det er uvisst akkurat hvilke eldre modeller det er snakk om.

Ifølge Netflix er de dedikerte knappene et ledd i et større samarbeid med produsenter av forbrukerelektronikk som går ut på å bygge TV-er og andre typer enheter som gir bedre Internett-TV-opplevelser. Dette arbeidet innebærer også blant annet å utarbeide bedre menysystemer og tekniske forbedringer som for eksempel raskere avspilling av innhold.

Har begynt med TV-sertifisering

Selskapet har allerede kommet med flere konkrete tiltak for å gi brukere en bedre Netflix-opplevelse. I januar kunne vi melde om et nytt fremstøt kalt «Recommended TV», som er en sertifisering som Netflix gir til TV-er som en garanti for at TV-en fungerer godt med strømmetjenesten.

Det er for øvrig uvisst om de nye fjernkontrollene vil bli mulig å kjøpe separat til eksisterende TV-er. Netflix sier ikke noe om dette i pressemeldingen, men man skal ikke se bort fra at produsentene lanserer separate fjernkontroller etter hvert.

Snart får Netflix en seriøs konkurrent: HBO skal lansere en egen strømmetjeneste kalt HBO Now »

(Via Engadget) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen