Nå kommer Linux-mobilene

Alternativ tekst mangler
Linux' Greenphone

Det norske selskapet Trolltech har i løpet av sine 11 år vokst til å bli et av verdens ledende selskaper innen programvare for utvikling av mobile enheter. Nå mener selskapet at du allerede neste år vil få se åpne Linux-mobiler på markedet.

Det produseres allerede i dag en rekke mobiltelefoner med Linux som operativsystem, blant annet av Motorola.

Men de fleste av disse telefonene kjøres ved hjelp av Java. Dermed er det ikke mulig å installere andre Linux-programmer på telefonene, skriver Computer Business Review

- Viktig for mobil Linux
Men det skal det altså bli muligheter for i 2007. I følge Håvard Nord, sjef for Trolltech, er dette en svært viktig utvikling for den mobile delen av Linux-programmer.

- Uten åpenhet utnytter du ikke Linux sine fordeler, som nettopp er utviklerfellesskapet, sier han til Computer Business Review.

Forrige måned lanserte Trolltech en helt egen mobiltelefon, Greenphone. Telefonen, som kommer sammen med et komplett utviklerverktøy for Trolltechs eget plattform Qtopia, er ment som et verktøy for utviklere av Linux-programvare for mobiltelefoner.

Karsten Homann i Trolltech sier til Computer Business Review at det i første omgang sannsynligvis vil være aktuelt å produsere halvåpne telefoner. Dette kan for eksempel innebære at operatørene kan begrense nedlastingsmulighetene til å kun gjelde deres nedlastingstilbud av programmer og tjenester.

(Kilder: Computer Business Review)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen