(Bilde: Jolla, Jim Trodel / Flickr)

Jolla-telefonen er klar for lansering

Debuterer i hjemlandet Finland denne måneden.

I vår viste det finske selskapet Jolla fram mobilen med samme navn. Denne smarttelefonen tar opp arven etter at landsmennene i Nokia ga opp MeeGo til fordel for Windows Phone, og nå blir den endelig gitt ut i Finland.

På Twitter har finnene avslørt at den offisielle utgivelsesdatoen blir 27. november, og stedet er Helsingfors. Mens en internasjonal lansering fremdeles er ubekreftet, er dette uansett nærmere når ballen først har begynt å rulle i vårt naboland. Jolla hinter nemlig til at alle som har forhåndsbestilt mobilen får slå klørne i den «snart».

Åpen kildekode

Jolla-telefonen har operativsystemet Sailfish OS på innsiden, som er en arvtaker til Nokia-satsingen MeeGo. Operativsystemet har åpen kildekode, og skal i teorien kunne kjøre Android-apper.

Ifølge Wikipedia er de tekniske spesifikasjonene på Jolla som følger: En 4,5 tommer stor LCD-skjerm med en oppløsning på 960 x 540 piksler, en tokjernet Snapdragon-prosessor på 1,4 GHz, 4G-tilkobling, ulåst MicroSIM, 1 GB RAM, 16 GB internminne, Bluetooth 4.0, 8 megapikslers frontkamera og 2 megapikslers bakkamera.

Mye spennende på mobilfronten:
Ta en titt på denne spesielle smarttelefonen »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen