Nå kommer hipster-harddisken
Teknofil
(Bilde: LaCie)

Nå kommer hipster-harddisken

Lacie har sett i krystallkulen og spådd at denne vil slå an.

Har du sett på maken? LaCie har lansert en ekstern harddisk i samarbeid med det franske designerhuset Christofle, kalt "Sphère". Navnet har sin naturlige forklaring i at denne harddisken har en sfærisk utforming – rund som en kule, nesten.

– Jordkulens form inspirerte designkonseptet for LaCie Sphère. Den sensuelle og sterke silhuetten ledet oss natrulig til produktnavnet, forklarer administrerende direktør Thierry Oriez i Christofle i en pressemelding.

Foto: LaCie

Lite lagring for pengene?

Prisen for herligheten, hvis du liker skinnende blanke pyntegjenstander, er 500 dollar (3 000 kroner). LaCie Sphère er for øvrig håndlaget av designerne til Christofle i Frankrike. Mange vil nok likevel mene at prisen er i høyeste laget, ettersom lagringskapasiteten "kun" er på én terabyte (TB).

Til sammenligning betaler du ifølge Prisguide 799 kroner for en LaCie-harddisk med et noe enklere design som har 50 prosent større kapasitet.

Samtidig er det kanskje innlysende at design er viktigere enn ytelse for potensielle Sphère-kjøpere. Den nye dingsen kan i alle fall skilte med støtte for USB 3.0 og strømsparingsmodus.

LaCie har også jobbet med andre merkevarer tidligere:
Her er Porsche-minnepinnen

Hva synes du om LaCies klinkekule? Kommenter i forumet nederst på siden!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen