VR-klare PC-er er på vei.
VR-klare PC-er er på vei. (Bilde: Oculus VR)

Nå kommer det PC-er som er bygget spesifikt for VR-brillene

PC-produsenter skal nå lansere «Oculus-klare» PC-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

VR-teknologien er i full anmarsj, og i den forbindelse dukket det stadig opp nye produkter som skal forberede oss på den kommende VR-hverdagen. Nå har selskapet bak de mye omtalte Oculus Rift-brillene kunngjort at PC-er som er spesifikt bygget for VR er på vei.

Kunngjøringen kom i forbindelse med den nylig avholdte Oculus Connect-konferansen. Det nye konseptet har fått navnet «Oculus Ready» og er rett og slett en en samarbeidsavtale med flere PC-produsenter om lansering av «VR-klare» PC-er. 

Dell, Alienware og Asus om bord

PC-ene vil bli merket med «Oculus Ready» og skal altså være optimalisert for å kjøre VR-innhold. Maskinen skal være både designet, bygget og testet for dette formålet.

Alienware er blant dem som skal lansere de «Oculus-klare» PC-ene.
Alienware er blant dem som skal lansere de «Oculus-klare» PC-ene. Foto: alienware

Meningen er å gi VR-entusiaster muligheter til å kjøre i vei med VR-underholdning med én gang, uten at man trenger å føle seg usikker på om PC-en takler innholdet. Blant de Oculus har inngått samarbeid med er Dell, Alienware og Asus.

Har offentliggjort maskinvare-krav

Dell og Alienware sine Oculus-klare maskiner vil starte på 1000 dollar, mens Asus' PC vil starte på 950 dollar. Når konseptet eventuelt blir lansert i Norge er uvisst.

Det er selvsagt ingenting i veien for å bygge sin egen VR-klare PC, og Oculus har allerede lagt ut de anbefalte maskinvarekravene. For den beste VR-opplevelsen anbefaler selskapet et skjermkort som tilsvarer GeForce GTX 970 eller bedre, minst 8 GB minne og minimum Intel Core i5-4590-prosessor.

For øvrig har Microsoft allerede kunngjort at nye Windows 10 skal være mer enn klart for VR-innhold, så med den rette maskinvaren skulle dermed alt ligge til rette for lanseringen av Oculus Rift, som skjer i løpet av første kvartal neste år.

I mellomtiden utvikles det stadig mer avanserte VR-simulatorer: 
Denne tyske innretningen tar kaka »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen