Nå kommer det lydløse knøttehovedkortet fra ASRock til Norge
(Bilde: ASRock / Istockphoto)

Nå kommer det lydløse knøttehovedkortet fra ASRock til Norge

Et godt alternativ for deg som vil bygge smått.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nye produkter som kommer på markedet finner daglig veien inn i vår prissøketjeneste Prisguide. Ett av produktene som har fått mye oppmerksomhet er ASRock sitt nye minihovedkort Q1900-ITX, og nå har den lille sjarmøren fått norsk pris

Kortet ble lansert for noen uker tilbake, og en rekke av våre lesere meldte seg opp til prisvarsel for å få vite prisen, og ikke minst når den kommer på lager. Riktignok ser det tilsynelatende ut til at du må smøre deg med litt tålmodighet, for det virker som det vil ta noen uker før produktet blir å finne i butikkhyllene. 

Gir mulighet til å lage en lydløs løsning

Det spennende med det nye knøttehovedkortet fra ASRock er av den lydløse varianten, hvilket betyr at du ikke har noen form for vifter til å kjøle ned vitale deler. Integrert i kortet finner du en Intel Celeron J1900.prosessor, som består av firekjerner og har en klokkefrekvens mellom 2,0 og 2,41 GHz.

Prosessoren tar seg også av å servere deg grafikken, ved hjelp av den integrerte Intel HD Graphics-løsningen, som blant annet har støtte for DirectX 11.0.

Du kan lese mer om ASRock Q1900-ITX i nyheten om lanseringen »

Fin til stue-PC

Kortet i seg selv er i en størrelsesklasse som gjør det til et godt alternativ for deg som ønsker å lage deg en enkel stue-PC. Det eneste du trenger utenom kortet, for å komme i gang, er harddisker og minne. Kortet har to plasser for DDR3 SO-DIMM, og du kan sette inn maksimalt 16 GB. 

Men vær obs på at kortet ikke har benytter vanlige strømforsyninger, slik at du kun har to SATA-strømkontakter til å koble til for eksempel lagringskapasitet. Du må med andre ord bruke en ekstern strømforsyning, og ikke en standard «intern» variant. Ifølge ASRock skal det være kompatibelt med 9- til 19-volts strømadaptere.

Du trenger kanskje et kabinett å putte ditt nye hovedkort i?
Sjekk vår testbase og se om du finner et kabinett som passer deg »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen