(Bilde: LG)

Nå kommer den første normale OLED-TV-en fra LG

Flatfrelste OLED-fans får også sitt.

Mange klødde seg nok i hodet da både Samsung og LG kunngjorde kurvede OLED-TV-er i forkant av årets IFA-messe i Berlin.

De som ønsket seg vanlige, flate TV-er fryktet kanskje det verste, men nå roer LG ned situasjonen med annonseringen av modellen 55EA8800. Dette er en 55 tommer stor OLED-TV med Full HD-oppløsning og, ikke minst, en flat design.

Kunst-TV

Foto: LG

Ved siden av det tallfokuserte modellnummeret, har den nye TV-en også fått navnet «Gallery OLED-TV». Hensikten er å vise hvilke muligheter ved siden av TV-stuen som finnes, og kunstutstillinger er LGs eksempel.

TV-en kommer derfor med en egen gallerimodus. Her kan seeren velge blant digitale kopier av flere klassiske verker, deriblant av mestere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin.

Kan veggmonteres

Ved siden av de mer eksklusive egenskapene, byr 55EA8800 selvsagt på funksjonalitet for vanlige TV-tittere. TV-en benytter seg blant annet av LGs WRGB-teknologi, som tilføyer en ekstra hvit subpiksel sammen med rød, grønn og blå.

TV-en kan monteres på veggen inne i en liksom-kunstramme hvis du ønsker det, og på lydfronten følger det med et innebygd 2.2-system med LGs såkalte «Canvas»-høyttalere.

LG 55EA8800 blir avdekket i all sin prakt på IFA 2013, som Hardware.no dekker denne uken. Flatskjermen skal dukke opp i butikkhyllene i Europa senere i september, og i likhet med den kurvede OLED-TV-en, er det Tyskland som er først ute.

Gni deg i hendene:
Nå løsner det endelig – langt billigere OLED-TV kommer »

(Kilder: LG og FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen