Samsungs F9000-serie på 55 og 65 tommer kommer nå til Norge. (Bilde: Samsung)

Nå kommer de mer «folkelige» 4K-TV-ene

Samsung slipper 55 og 65-tommer i Norge.

TV-er med den mye omtalte 4K-oppløsningen, som er fire ganger så høy som dagens Full HD, ser endelig ut til å synke i pris på det norske markedet. Frem til nå har 4K-utvalget i stor grad vært preget av modeller som koster en halv årslønn, med blant annet Samsungs 260 000 kroners-råtass og LGs 130 000 kroners-modell.

Heldigvis har det kommet modeller med mer edruelige, men fortsatt høye, prislapper. Både Sony og LG har sluppet TV-er til mellom 40 000 og 60 000 kroner, og nå vil Samsung også være med på leken. I en pressemelding kunngjør TV-kjempen at to nye modeller på 55 og 65 tommer vil komme til Norge i slutten av august.

Full av funksjoner

Med flere av de store TV-aktørene på banen er det altså duket for at høsten kan bli preget av noe mer tilgjengelige 4K-TV-er. Prisnivået er riktig nok ikke i nærheten av de kinesiske TV-ene vi har sett til rundt 8000 kroner, men nå er det heller ikke klart om disse faktisk vil komme til Norge.

Samsungs nye modeller på det norske markedet er begge i F9000-serien, og kommer med både smart-funksjonalitet og filmleie. De kan styres med både tale og bevegelser, og selskapet kan videre fortelle at Evolution Kit støttes, slik at du kan oppgradere TV-en med ny innmat på et senere tidspunkt.

55-tommeren har fått en norsk veiledende pris på 40 000 kroner, som er det samme som Sonys tilsvarende modell koster. 65-tommeren til Samsung er priset til 65 000 kroner, og begge to skal komme i norske butikkhyller mot slutten av august.

4K-oppløsnignen legger opp til langt bedre bildekvalitet:
Vi forklarer deg hva 4K egentlig er »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen