Asus nye PCIe-SSD er nå på vei til butikken. (Bilde: Asus)

Nå kommer Asus' råtass-SSD

Raidr er endelig sluppet.

Tilbake i januar kunne Asus for første gang vise frem en skikkelig råtass av en ny SSD de skulle lansere. Den heter ROG Raidr, og de fleste spesifikasjonene ble sluppet i april – sammen med en lovnad om at den skulle lanseres i mai.

Mai har blitt til slutten av juli, men nå er SSD-en endelig på vei til butikkene, og den norske prisen er fastsatt. 2800 kroner må du ut med for versjonen på 240 GB.

Foto: Asus
Foto: Asus
Innmaten til Raidr.
Innmaten til Raidr.Foto: Asus
Med en liten bryter støtter Raidr både vanlig BIOS og UEFI.
Med en liten bryter støtter Raidr både vanlig BIOS og UEFI.Foto: Asus

Høy overføringsytelse

Raidr baserer seg på PCI Express-grensesnittet for å overføre data til maskinen din, og det finnes få SSD-er av denne typen på det norske markedet. Den kommer i to versjoner, på henholdsvis 120 GB og 240 GB. Den er bygget rundt to av de populære SandForce SF-2281-kontrollerne, som er koblet sammen i RAID via en egen Marvell-kontroller.

Kontrolleren jobber med en serie MLC-minnebrikker fra Toshiba, produsert med 19 nm-teknikken. Disse brikkene er litt ekstra spesielle ved at de er bygget opp rundt en page-størrelse på 16 Kb. Det betyr at SSD-en kan skrive data i dobbelt så store pakker som normalt, noe som ifølge Asus skal gi en mer stabil ytelse.

Og ytelse har denne SSD-en nok av. Varianten med 120 GB skal kunne skrive data med en hastighet på 775 MB/s, og lese med 765 MB/s. Storebroren på 240 GB skilter med henholdsvis 810 MB/s og 830 MB/s.

Antallet operasjoner den skal takle hvert sekund, IOPS, er oppgitt til anstendige 100 000 både ved lesing og skriving.

Støtter begge BIOS-former

Raidr leveres med flere spennende programvarer, som blant annet lar deg bruke SSD-en som en hybrid mot en harddisk. En annen programvare lar deg dedikere en del av minnet i maskinen din til lagring, som kan jobbe sammen med Raidr.

I forbindelse med lanseringen har Asus også sluppet flere bilder og en video som viser mer av produktet, og vi har for første gang fått se bilder av innsiden. Her kan vi tydelig se en serie med Toshiba-minnebrikker, og en stor kjøleribbe som skal holde både SandForce og Marvell-kontrolleren kald. SSD-ens kabinett, som kranser rundt hele kretskortet, hjelper også til med kjølingen.

Laveste pris på Raidr finner du i Prisguide. Der kan du også sette opp varsling, slik at du får beskjed om når den kommer på lager 

Vi har testet en annen SSD av samme kaliber:
En SSD med PCI Express leverer fenomenal ytelse »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen