I dag kan du oppgradere Macen din
(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

I dag kan du oppgradere Macen din

OS X «El Capitan» slippes på onsdag.

I en fersk pressemelding har Apple nå offisielt kunngjort at den endelige versjonen av det neste operativsystemet for Mac, OS X «El Capitan», skal slippes på onsdag 30. september. Operativsystemet blir tilgjengelig som en gratis oppdatering til den eksisterende Yosemite-versjonen.

Det var først antatt at Apple skulle lansere det nye operativsystemet på sitt store arrangement i San Fransisco tidligere i september, men i stedet kom det altså noen uker senere.

Les vår test av OS X El Capitan »

Mye nytt

OS X El Capitan ble først avduket på selskapets utviklerkonferanse i juni i år, og byr på en rekke nye funksjoner. Blant annet er nettleseren Safari blitt bedre ved at du kan feste nettsider du jobber med i fanelinjen i Safari.

Spotlight blir mer menneskelignende ved at den forstår det naturlige språket vårt bedre.
Spotlight blir mer menneskelignende ved at den forstår det naturlige språket vårt bedre. Foto: Apple

Disse ligger da alltid lett tilgjengelig igjen der du slapp selv etter at nettleseren har blitt lukket. Annet nytt i Safari er at det blir lettere å se hvilke nettside som spiller lyd og dempe denne ved at et eget ikon kommer til syne i denne fanen.

Av andre nyheter får operativsystemet en ny Notater-applikasjon som blant annet lar deg dra og slippe bilder, PDF-filer, videoer og andre filer rett inn i notat-dokumentet, i tillegg til å legge til innhold fra andre apper, slik som Safari og kart-appen. 

Bedre Spotlight og høyere ytelse

Søkefunksjonen Spotlight er også blitt vesentlig mer avansert, og kan nå blant annet brukes til å søke etter aksjepriser, værmeldinger, sportsresultater og en rekke andre ting. Med nye Spotlight kan du også søke etter filer med naturlig spåk.

Ikke minst skal OS X El Capitan by på en vesentlig forbedring i ytelsen som ifølge Apple skal føre til at Mac-en blir merkbart raskere og mer responsiv når du arbeider på maskinen. Bedre støtte for vindusposisjonering er også på plass. Nå kan du dra et vindu inntil venstresiden av skrivebordet og klistre det der på halvparten av skjermen.

Les vår test av det nye operativsystemet: 
- El Capitan gjør samme nytten som å kjøpe en helt ny Mac »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen