Nå kommer appene til Apple Watch
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå kommer appene til Apple Watch

Apple har lansert utviklerverktøyet til smartklokken.

Etter å ha blitt omtalt og skrytt av i mange år har smartklokkene endelig begynt å melde sin ankomst for alvor, og blant modellene som det kanskje har vært knyttet størst interesse til er Apples variant, som vi allerede har tatt en titt på.

Vi har allerede fått innblikk i mye av det disse klokkene kan gjøre, som omfatter alt fra å servere helserelatert informasjon til å gi deg sanntidsinformasjon om aksjekurser. Etter hvert som utviklere for alvor kaster seg over produktene kan mulighetene imidlertid bli mange flere.

Slapp utviklerverktøy

Nå melder Apple i en pressemelding at de har sluppet det nye utviklerverktøyet til sin Apple Watch, som antakelig vil bidra til å få fart i produksjonen av nyttige applikasjoner.

Verktøyet heter WatchKit og er ifølge Apple et etterlengtet stykke programvare blant dem som allerede har fått en forsmak på utviklervekrtøyet.

I pressemeldingen ramser Apple opp noe av det som visstnok skal bli mulig å lage med WatchKit. Blant disse er applikasjoner som gir brukerne varslinger som krever aktiv handling og bekreftelse fra brukeren, som for eksempel å skru av lyset før man forlater hjemmet.

Rask tilgang til informasjon

Programvaren skal også legge til rette for at Apple Watch kan brukes til å få rask og enkel tilgang til ulike typer informasjon, slik som nyheter, sportsresultater, reiseruter og matoppskrifter.

I tillegg skal det nye utviklerverktøyet gjøre det mulig å bruke Apple Watch med bildetjenesten Instagram på en enkel måte, ved at du blant annet kan se og like bilder umiddelbart.

Apple nevner også at folk på reisefot skal kunne brukes smartklokken til å blant annet gi deg viktig informasjon når du er på flyplassen, for eksempel bytte av gate, tidspunktet for å gå om bord på flyet og så videre. Mer informasjon finner du på WatchKit-siden hos Apple.

Vi har også kikket på Samsungs smartklokke:
Her er hva Gear S kan gjøre »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen