Volvo lanserer airbag for fotgjengere

Teknofil Nå kommer airbagen for fotgjengere

Volvo lanserer airbag for fotgjengere

Svenskene introduserer verdens første eksterne airbag.

Volvo er kjent for å vektlegge sikkerheten til de som sitter inne i bilene sine, men nå avslører de at de også jobber med et system som ivaretar sikkerheten til de som befinner seg utenfor bilen.

På Geneva Motor Show i Sveits viste det svenske selskapet denne uken frem et sikkerhetssystem som innebærer en airbag som åpner seg utenpå bilen. Airbagen skal ta imot og forhindre skader på fotgjengere som måtte være så uheldige å bli påkjørt.

Ikke i veien for føreren

Airbagen utløses når sensorer på bilen oppdager en umiddelbar kollisjon med en fotgjenger. Airbagen er plassert under panseret, og ved aktivering løfter det seg litt slik at airbagen blåses opp i en u-form ved frontruten.

Formen på airbagen lar føreren fremdeles se veien foran seg, og den er designet for å beskytte fotgjengeren mot alvorlige hode- og nakkeskader.

Automatisk bremsesystem

Volvo hevder at 12 prosent av alle trafikkulykker i USA er fotgjengerrelaterte. De håper at andre bilprodusenter også vil ta i bruk det nye sikkerhetssystemet, slik at antallet dødsfall kan synke betraktelig.

Den første bilen som tar i bruk den nye airbagen er Volvos nye kombikupé V40, som også ble vist frem i Sveits denne uken. Denne bilen utstyres i tillegg med et sensorsystem som oppdager fotgjengere foran bilen, og som deretter setter i gang bremsene automatisk hvis ikke føreren gjør det først.

Ifølge Volvos Vision 2020-program skal "ingen bli alvorlig skadet eller drept i en ny Volvo" innen år 2020. Den nye airbagen og bremsesystemet kan bidra til at svenskene når dette målet.

Se demonstrasjonsvideoen av det nye airbagsystemet på YouTube:


(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen