Nå kommer 4K-materialet på Blu-ray
(Bilde: iStock/22062333)

Nå kommer 4K-materialet på Blu-ray

Produksjonsutstyret skal være på plass.

Nå som både 4K-TV-ene hastig lempes ut på markedet og den nye HDMI 2.0-standarden er kunngjort, venter vi fortsatt på 4K-klare medier til å levere innholdet på. Nå ser det ut til at dette ikke er så langt unna.

Det tyske selskapet Singulus Technologies, som lager utstyr til produksjonen av CD-er, DVD-er og Blu-ray-plater, har nemlig tilsynelatende avslørt at et nytt 4K-klart Blu-ray-format er underveis. Det melder HDTVtest.

Nytt produksjonsutstyr

Avsløringen kommer i form av en kortfattet tekst på Singulus Technologies' hjemmeside, hvor de skriver at de nå tilbyr maskinteknologi for produksjon av Blu-ray-plater med tre lag, som har en lagringskapasitet på rundt 100 GB.

De skriver videre at kun plater med denne kapasiteten gjør det mulig å tilby filmopplevelser i det nye 4K-formatet med ekte «filmkvalitet» i fremtiden, noe som altså mer enn antyder at dette blir bruksområdet til de nye platene.

Nyheten kommer for så vidt ikke som en bombe, da bransjeorganisasjonen Blu-ray Disc Association (BDA) allerede har nedsatt en ekspertgruppe til å jobbe med å inkorporere 4K-teknologien i Blu-ray-formatet. At selve produksjonsutstyret er på plass er imidertid et mer håndfast bevis på at 4K-platene faktisk er på vei.

Jobber med enda høyere kapasitet

Det at 4K-filmer vil ta rundt 100 GB ble bekreftet av Sony Electronics-sjefen Phil Molyneux da han snakket om den kommende nedlastningstjenesten for 4K-filmer til Playstation 4.

Sony har for øvrig kunngjort at de sammen med Panasonic er i ferd med å utvikle optiske plater med en lagringskapasitet på hele 300 GB, noe som i så fall også vil bli et høyst aktuelt format for 4K-innhold.

Har du lyst på en 4K-TV?
Her er er de «rimelige» modellene »

(Kilde: HDTVtest)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen