Grei vind i seilene for nye Windows
(Bilde: Shutterstock)

Grei vind i seilene for nye Windows

Så mange datamaskiner har fått Windows 10 etter en knapp måned.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter ett døgn var det 14 millioner som hadde fått installert Windows 10. Nå har operativsystemet snart vært tilgjengelig i en måned, og ifølge Microsofts Yusuf Mehdi finnes det nå 75 millioner datamaskiner med OS-et installert – spredd over 192 land.

Trolig kunne tallet vært enda høyere dersom Microsoft hadde åpnet alle slusene, men for å unnå overbelastede servere ble det bestemt at operativsystemet skulle rulles ut gradvis. Først ble nedlastingen åpnet for Windows Insider-deltagere, så til alle forhåndsregistrerte og så til alle andre med en kvalifisert PC, det vil si Windows 8.1 og Windows 7.

Forgjengeren Windows 8 solgte til sammenligning 40 millioner den første måneden – men det er jo en urettferdig sammenligning ettersom Windows 10 er tilgjengelig som en gratis oppgradering for alle med Windows 7 og 8.1.

Over en halv million vitser

Yusuf Mehdi har ikke bare 75 millioner å skryte av, men har også twitret om noen flere Windows 10-tall – blant annet at taleassistenten Cortana på oppfordring har dratt over en halv million vitser på denne knappe måneden.

Microsoft er nok enda mer fornøyd med at Windows Store nå har hatt seks ganger så mange appnedlastinger per enhet enn under Windows 8. Strømmemulighetene fra Xbox One til Windows 10 er også nevnt, med over 122 år med spilltid totalt.

Av det mer maskinvaremessige nevnes det at mer enn nitti tusen unike PC-konfigurasjoner har blitt oppgradert, med modeller helt tilbake til 2007.

Ville selge flere mobiler:
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis >>>

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen