Nå kan ZTEs Firefox-mobil kjøpes i Norge

Nå kan ZTEs Firefox-mobil kjøpes i Norge

ZTE Open C skal ha lav prislapp og være enkel å bruke.

ZTE har annonsert at telefonen Open C nå er i salg på eBay, med levering også til Norge – i tillegg til rundt 20 andre europeiske land, samt USA og Russland. 

Open C er oppfølgeren til ZTE Open, og kjører i likhet med forgjengeren operativsystemet Firefox OS fra Mozilla. Operativsystemet baserer seg på at alle apper utvikles i HTML5, men selv om det er snakk om web-apper vil appene vil få tilgang til alle de underliggende funksjonene på telefonene.

– Vi er entusiastiske over å jobbe sammen med Mozilla og eBay for å kunne tilby ZTE Open C til forbrukere verden over, etter det vellykkede samarbeidet i fjor, sier ZTE-sjef Adam Zeng i en pressemelding

Enkel maskinvare

ZTE Open C har en forholdsvis enkel maskinvare, med en Snapdragon 200-brikke med 1,2 GHz tokjerneprosessor. Telefonen har 512 MB arbeidsminne (RAM) og 4 GB med lagringsplass. ZTE sier ingenting om hvorvidt det er mulig å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort.

Skjermen er en firetommers TFT LCD-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter. Telefonen har et 3 megapiksel kamera.

Den nyeste versjonen av Firefox OS har fått en rekke nye funksjoner, blant annet bedre e-postfunksjonalitet, bedre MMS-støtte, mulighet for avspilling av musikk direkte fra låseskjermen, enklere gjenfinning av bilder, samt mulighet for å overføre flere filer samtidig over Bluetooth. Brukergrensesnittet skal også ha blitt raskere enn før.

Du finner telefonen på eBay til 99,99 dollar – eller ca. 590 kroner. I tillegg kommer frakt og norsk merverdiavgift. 

Vi har prøvd den første versjonen av ZTE Open. Her kan du lese sniktitten »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen