Nå kan YouTube vise mye finere videoer
(Bilde: Shutterstock/ Bloomua)

Nå kan YouTube vise mye finere videoer

Den populære videotjenesten har endelig fått støtte for HDR.

Den Google-eide videotjenesten YouTube forbedres stadig for å henge med i den rivende teknologiske utviklingen, og nå har tjenesten også fått støtte for en av de store, nye bildeteknologiene som har begynt å gjøre seg gjeldende for alvor.

På den offisielle YouTube-bloggen meldes det nemlig at støtte for HDR (high dynamic range) på på plass. Dermed skulle det altså være duket for vesentlig høyere bildekvalitet for de mange brukerne av nettstedet.

Har allerede lagt ut HDR-videoer

For å få glede av den nye støtten må du selvsagt være i besittelse av en enhet som takler den nye teknologien, og om du er blant disse kan du allerede nå sjekke ut et knippe HDR-videoer som YouTube for anledningen har lastet opp på sin egen utviklerkanal.

Om du selv lager innhold til YouTube og har opptaksutstyr med HDR-støtte har YouTube også snekret sammen en ny støtteside som gir teknisk veiledning rundt opplasting av HDR-videoer på tjenesten.

YouTubes eget illustrasjonsbilde av forskjellen mellom et vanlig bilde og et HDR-bilde.
YouTubes eget illustrasjonsbilde av forskjellen mellom et vanlig bilde og et HDR-bilde. Foto: YouTube

Langt bedre detaljgjengivelse

Stadig flere TV-er, kameraer og andre enheter kommer som kjent med innebygget HDR-støtte i disse dager, og Google benytter selvsagt også anledningen til å reklamere litt for sin nye strømmepinne Chromecast Ultra, som har støtte for HDR. 

HDR-teknikken gir et større spenn av farger, hvitere hvitt og svartere svart. noe som blant annet gir mer detaljer i mørke deler av bildet. Teknologien har mye å si for bildekvaliteten og er behørig bejublet, også av oss her på verket.

Vanlig HDR får nå konkurranse fra den nye standarden Dolby Vision »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen