(Bilde: Microsoft)

Nå kan Xbox One-kontrollen brukes på PC

Microsoft melder at driverne er klare.

For PC-spillere er det oftest den trauste duoen mus og tastatur som gjelder, men det er også mange som foretrekker de ergonomiske egenskapene som håndkontrollene til spillkonsollene tilbyr.

Microsoft gjorde det som kjent mulig å bruke den populære Xbox 360-kontrollen på PC-er, og i august i fjor kunne vi melde at selskapet også hadde planer om å inkludere PC-støtte for håndkontrollen til storebroren Xbox One.

Som blant andre nettstedet PCGamesN melder har Microsoft nå kunngjort at støtten er et faktum.

Xbox One kommer til Norge i september.
Xbox One kommer til Norge i september.Foto: Microsoft

Kan lastes ned nå

Kunngjøringen kommer fra Larry Hryb, programmeringsjefen ved Microsofts Xbox Live-avdeling. Ifølge Hryb skal de nødvendige driverne for støtten bli inkludert i en fremtidig Windows-oppdatering, men allerede nå kan de lastes ned fra Hrybs egen nettside Majornelson.com.

Dermed blir det nå mulig å bruke Xbox One-kontrollen med alle de samme PC-spillene og applikasjonene som støttet Xbox 360-kontrollen, via kontrollens mikro-USB-port. Avgjørelsen skal være et resultat av etterspørsel blant forbrukerne.

Norske forbrukere må riktignok vente en stund før de får benyttet seg av støtten, da Xbox One som kjent ennå ikke er lansert her til lands. Som vårt søsternettsted Gamer meldte i mars har Microsoft imidlertid endelig røpet lanseringsmåneden, som blir september.

Som vi meldte i oktober i fjor fungerer for øvrig også konkurrenten PlayStation 4 sin håndkontroll på PC, med da i utgangspunktet kun for basisfunksjonene.

Hvilken konsoll bør du velge? Vi har sjekket innmaten til Xbox One og PlayStation 4 »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen