Etter noen måneder som Microsofts toppsjef kan nå Satya Nadella måtte sparke tusener.
Etter noen måneder som Microsofts toppsjef kan nå Satya Nadella måtte sparke tusener. (Bilde: Microsoft)

Hevder Microsoft skal gjennomføre store kutt

Mange ansatte må trolig gå.

Oppdatert: Denne saken er ble bekreftet torsdag. Les denne saken »

Det skal spares i Microsoft for tiden, og det kommer de ansatte til å merke. Det melder både Bloomberg og Reuters, som begge henviser til flere kilder med god kjennskap til selskapets planer. Programvaregiganten skal ifølge disse kildene si opp tusenvis av ansatte, i det som kan bli selskapets største nedskjæring noen gang.

Forrige gang det kom masseoppsigelser i Microsoft var da finanskrisen blåste som verst i 2009, og Steve Ballmer ba hele 5800 ansatte om å gå. Denne gangen kan det altså bli enda flere som må forlate skuta, da kildene ymter om tall over 6000.

Rammer telefoner og spillkonsoller

Oppsigelsene denne gangen later til å skyldes muligheter til å effektivisere, mer enn noen økonomisk krise. Etter at Microsoft kjøpte opp Nokias mobildivisjon overtok de nemlig også rundt 30 000 ansatte, og nå sitter de derfor igjen med en arbeidsstokk hvor det finnes en del overlappende oppgaver.

Oppsigelsene skal derfor komme innen både teknisk utvikling, markedsføring, og andre områder hvor det finnes slike overlapp mellom Nokia og Microsoft. Likevel er ikke nedskjæringene begrenset til dette området.

Også selskapets Xbox-konsoller skal nemlig være utpekt som et sted det kan effektiviseres, og her skal det visstnok være den globale markedsavdelingen som er mest aktuell å kutte i.

Ikke alene om kutt

Noen offisiell bekreftelse fra Microsoft foreligger ikke i skrivende stund, men det hevdes at meldingen skal kunne komme allerede denne uken. Dersom rapportene stemmer er de likevel i godt selskap – 6000 oppsigelser blir nemlig for småtteri å regne sammenliknet med kuttene som foretas i HP for tiden.

I mai ble det nemlig kjent at maskinvaregiganten HP kutter atter 16 000 stillinger. Dette gjør at det totale antallet ansatte som må gå derfra i løpet av en treårsperiode nå nærmer seg 50 000, og fortsatt kan komme til å stige.

Andre giganter kutter også: IBM vurderer å skjære ned 13 000 stillinger, og tidligere i år ble det kjent at Intel i løpet av 2014 kan komme til å kutte 5000 av sine ansatte. Med omstillinger til nye forretningsmodeller, fortsatt sviktende PC-salg, og aktører som stadig kjøper hverandre opp, er det godt mulig at vi ikke har sett slutten på oppsigelsene ennå.

Leter du etter ny jobb eller nye ansatte innen IT?
Vår tjeneste Teknojobb.no er blant landets største stillingsportaler for IT »

(Kilder: Bloomberg, Reuters, Polygon)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen