GeForce Experience fikser innstillingene dine – og viser deg hva det endrer. (Bilde: Nvidia)

Nå kan spillene dine få bedre grafikkinnstillinger

GeForce Experience er åpnet for alle.

I et par måneder har Nvidia-programmet GeForce Experience vært tilgjengelig for noen heldige utvalgte, men nå er slusene åpnet for folk flest med en åpen beta.

Programmet sørger kort sagt for at du får en balanse mellom ytelse og kvalitet, som skal være helt optimal for akkurat din datamaskin. Dette gjøres ved at maskinvaren din analyseres, og resultatet sammenliknes med en database i Nvidias nettsky.

Les vår kommentar: – En genial løsning for spill

Titusenvis av muligheter

I nettskyen har Nvidia lagret data på titusenvis av maskinoppsett som de har testet med alle støttede spill. Dermed «vet» de hva som gir best resultat for de aller fleste.

Dette står i sterk kontrast til innstillingene i de fleste spill, som får en oversikt over PC-en din, og så gjør en mer eller mindre vill gjetting på hva som kan passe best.

Da den lukkede beta-versjonen ble åpnet støttet GeForce Experience omkring 30 spilltitler, men dette er nå utvidet til 41. Far Cry 3, Hawken og Mechwarrior Online er noen av nylanseringene. Databasen med maskinvarekombinasjoner er også utvidet, og støtter nå også Core 2-seriene med Intel-prosessorer.

Mer automatikk

Med et navn som GeForce Experience er det ikke særlig overraskende at programmet blir eksklusivt tilgjengelig for de som bruker et GeForce-skjermkort, men disse kan i alle fall glede seg over en mer automatisert hverdag.

I tillegg til å finne de beste innstillingene for deg sjekker nemlig programmet at du alltid kjører nyeste driver. Dersom det finner ut at en oppdatering er klar, skal det bare ett klikk til før denne installeres automatisk.

Detaljer til entusiastene

Spillere som er over gjennomsnittet interessert i å finjustere, trenger heller ikke rynke på nesen. Du står nemlig alltid fritt til å justere opp eller ned ting som du selv ønsker.

Programmet kan også fortelle deg i pinlig detalj hva som justeres, og hvorfor – og gir deg også skjermdumper som viser forskjellen mellom forskjellige innstillinger.

Endelig lanseringsdato for den ferdige versjonen har vi ikke hørt et ord om, men du kan lese mer om programmet på Nvidias nettsider – eller gå rett til nedlastingssiden for å prøve det ut.

(Kilder: Nvidia, Engadget, Bit-tech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen