Nå kan plastrifla skyte 14 skudd før den sprekker
Teknofil
(Bilde: ThreeD Ukulele)

Nå kan plastrifla skyte 14 skudd før den sprekker

Grizzly 2.0 er skapt ved hjelp av en 3D-skriver.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canadieren bak plastrifla Grizzly har oppgradert designen, og viser frem Grizzly 2.0. Denne gangen klarte han å skyte 14 skudd før det ble en sprekk i løpet.

Kontroversiell utvikling

3D-skrivere omtales som den moderne industrielle revolusjon, og ikke uten grunn. Nå kan hvem som helst med en 3D-skriver i hjemmet printe ut omtrent hva de vil, blant annet fungerende pistol eller en plastrifle

Det som omtales som verdens første fungerende plastrifle, laget ved hjelp av en 3D-skriver, ble skapt av canadieren «Matthew». Han kalte den Grizzly, oppkalt etter de kanadiske «Sherman»-tanksene som ble brukt under 2. verdenskrig, og fikk fyrt av ett skudd før løpet sprakk. 

Mer solid konstruksjon

Nå har han oppgradert rifla og skapt Grizzly 2.0. Denne gangen er løpet 50 prosent større og selve huset har også blitt litt større. I tillegg har løpet fått riller på innsiden, for å ikke sprekke like fort. 

Det hele resulterte i en rimelig stor plastrifle, som klarte å fyre av 14 skudd før den sluttet å fungere. Ifølge The Verge skal riflen være rimelig klønete i bruk, da den krever manuell omladning mellom  hvert skudd. I tillegg skal den tomme hylsen etter hvert skudd være litt vanskelig å få ut, og krever at løpet blir skrudd av først. 

Likevel, med tanke på at det såvidt er to uker siden den første versjonen av Grizzly ble skapt, er det ingen tvil om at han «Matthew» har hatt en rask progresjon. 

Se video av Grizzly 2.0 under: 

Mange ble skeptiske da det første 3D-printede våpnet dukket opp: 
Her er verdens første 3D-printede pistol »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen