Nå kan Netflix laste ned neste episode automatisk

Nå kan Netflix laste ned neste episode automatisk

Lanserte såkalte Smart Downloads.

Mobilene og nettbrettene får gjerne kjørt seg litt ekstra når det er ferietid. Du har episoder du skal se på flyet, eller når ferien kanskje blir litt for lang her og der. Men plutselig har du hverken nett eller episoder igjen. Hvis du bare lastet ned før du reiste ...

Det er akkurat det problemet Netflix' Smart Downloads forsøker å løse. Det er enkelt og greit en funksjon som laster ned seriene du ser på for deg.

Funksjonen er foreløpig forbeholdt Android-mobiler, og den begynner bare å jobbe når mobilen er tilkoblet WiFi, slik at du ikke skal bruke opp datakvoten din på automatiske nedlastinger.

Det er uvisst om funksjonen kommer til iOS og iPhoner. Bakgrunnsaktivitet styres på en annen måte der, og Netflix har ikke sagt noe annet enn at funksjonen foreløpig kun er tilgjengelig for Android.

Les også: Ny lov forbyr piratstrømming i Norge »

Henter ned fortsettelsen for deg

Løsningen virker slik at hvis du allerede ser på en nedlastet serieepisode vil appen så fort du er ferdig begynne å se seg om etter muligheter til å hente ned den neste. Hvis du allerede er tilkoblet WiFi begynner nedlastingen med en gang du er ferdig. Funksjonen bruker i utgangspunktet ikke mer plass enn du selv godkjenner, siden den bare erstatter episoden du er ferdig med på telefonen eller nettbrettet ditt.

Etter siste oppdatering av Netflix-appen er den nye løsningen skrudd på fra start. Du må dermed deaktivere den hvis du vil ha den gamle løsningen der du selv administrerer alt.

Smart Downloads er aktivert som standard i Netflix-appen på Android, og sørger for at telefonen benytter seg av WiFi for å hente ned neste episode du titter på. Løsningen er ikke tilgjengelig for iOS og iPhoner eller iPader. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Netflix' lange vei mot «offline»

Veien mot offline-avspilling har vært lang for Netflix. Tjenesten mente lenge at internett er såpass vidt tilgjengelig og så raskt at man ikke trengte noen løsninger for å se innhold uten nettilkobling.

Først for halvannet år siden snudde de og lanserte løsning for nedlasting av innhold til mobile enheter, og for noen måneder siden fikk også Windows-appen støtte for samme funksjon.

Netflix i 2015: – Vi vil aldri tilby offline-avspilling »

Nå har pipen fått en helt annen lyd. I Netflix' eget blogginnlegg sier de at «helt siden vi slapp Download-funksjonen i 2016 har én ting vært tydelig: brukere elsker å laste ned og bruke Netflix på farten».

Og dermed utvikler altså Netflix funksjonen videre. Du kan se hvordan strømmekjempen presenterer funksjonen i deres egen Youtube-video under:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen