Nå kan Mac-en din bli helt «ny»
(Bilde: Apple)

Nå kan Mac-en din bli helt «ny»

Yosemite er sluppet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går kveld norsk tid holdt Apple en ny storlansering, der de blant annet dro sløret av en helt ny iMac med en ekstrem oppløsning. På menyen stod også nye nettbrett, samtidig som Apple lovet at det nye operativsystemet OS X Yosemite skulle bli lansert i løpet av dagen. 

Yosemite har i natt blitt tilgjengelig også for norske brukere, slik at du kan laste det ned og oppgradere maskinen din via App Store. Som tidligere er det nye operativsystemet helt kostnadsfritt.

Helt ny design

En av de store nyhetene med programvaren er at OS X versjon 10.10 nå er blitt mer likt mobiloperativsystemet iOS. Med andre ord skal det du ser på skjermen på Macen din ligne mer på det du ser på iPhone-en eller iPaden.

Menyene har blitt kraftig modernisert, du har blant annet fått et nytt og bedre varslingssenter, ny søkefunksjon, ny Finder, ny nettleser, og en ny skytjeneste. Egne funksjoner lar deg også bruke Mac-en til å sende meldinger og ringe, selv til ikke-Apple-brukere. 

Et par veldig spennende funksjoner for å jobbe på tvers av enhetene dine er også på plass. Handoff knytter både Mac-en, iPhone-en og iPad-en din sammen, og lar deg fortsette på det du holdt på med idet du veksler mellom dem. Dersom du begynner på en e-post på mobilen din er PC-en automatisk klar over det, og lar deg fortsette i Mail-appen på Mac-en, for eksempel.

Batteritid og effektivitet var blant de viktigste forbedringene i OS X Mavericks. Like fullt har Apple funnet mer å hente. Yosemite skal gi inntil to timer lenger tid på Netflix enn Mavericks.

Oppdaterte programmer

Samtidig som at Apple nå har sluppet Yosemite, har de også oppdatert en rekke av nytteprogrammene sine, for å tilasse dem til de nye funksjonene og designen i Yosemite. 

iMovie, iPhoto og GarageBand har ny design. iMovie har fått en drøss av nye funksjoner, blant annet muligheten til å spesialtilpasse eksporteringen av H.264-filmer. iTunes har også fått ny design og et par nye funksjoner.

Den største oppgraderingen får du imidlertid i iWork-pakken, altså programmene Pages, Numbers og Keynote. Hovedoppdateringen er at programmene får støtte for Handoff og nye iCloud Drive, men en rekke småfunksjoner er også på plass – som nye skrifttyper og effekter.

Se alle forskjellene:
Dette er Yosemite satt opp mot Mavericks » (Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen