(Bilde: Corning)

Nå kan laptop-skjermene bli langt sterkere

Nytt Gorilla-glass er laget spesielt for bærbare PC-er

Etter Windows 8 og berøringsskjermenes inntog på markedet har det blitt enda viktigere enn tidligere at skjermene tåler slitasje og røff behandling, særlig på bærbare PC-er.

Det amerikanske selskapet Corning har utviklet et særlig slitesterkt glass med navnet Gorilla Glass, som er mest vanlig på mobiltelefoner og nettbrett, men som noen bærbare PC-er også er blitt utstyrt med. Eksempler er Acer Aspire S7 og Chromebook Pixel.

Bedre variant på vei

Nå har Corning kunngjort en ny og forbedret utgave av glasset, Gorilla Glass NBT. Dette glasset skal være utviklet spesifikt for bærbare PC-er med berøringsfunksjonalitet, et marked selskapet nå håper å erobre med sitt nye produkt.

Gorilla Glass NBT skal ifølge produsenten være åtte til ti ganger mer skrapsikkert enn vanlig glass, og vil i tillegg by på langt bedre kamuflasje av de skrapene som måtte påføres glasset.

Holdbarheten til det nye Gorilla-glasset skal generelt være meget god, og skal ikke enkelt la seg ødelegge og knekke av mange skraper og store påkjenninger.

Kommer snart i bærbare

En Corning-representant demonstrerte de robuste egenskapene ved å lukke skjermen over en penn, noe som ødela den vanlige glassskjermen, men etterlot få synlige merker på Gorilla Glass NBT-glasset. Demonstrasjonsvideoen kan du se under.

I første omgang er det PC-produsenten Dell som har meldt sin interesse for det nye glasset, og sier i pressemeldingen at Gorilla Glass NBT vil bli brukt i selskapets nye bærbare PC-er som lanseres til høsten.

Ifølge Corning vil imidlertid flere av de ledende PC-produsentene bruke produktet i en rekke kommende laptop-modeller utover året. Prismessig skal det nye skjermmaterialet for øvrig ikke gi noen merkbare utslag.

Nye materialer er alltid spennende:
Nå har forskere funnet et materiale med ekstreme varmeledende egenskaper »

(Kilde: Pressemelding, Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen