Alle typer iOS-enheter er støttet av den nye hacken.
Alle typer iOS-enheter er støttet av den nye hacken. (Bilde: Skjermdump, evasi0n.com)

Nå kan iOS 7 «jailbreakes»

Men vær forsiktig ...

PASS PÅ

Installering av uoffisiell, eller lekket, programvare på telefonen din kan føre til at den slutter å virke. Hverken produsenten eller Amobil.no er ansvarlige for eventuelle problemer dersom noe går galt i en slik prosess. Hvis dette skjer er det normalt noe du ikke får dekket av garanti, eller reklamasjon.
Nå kan endelig iPhone 5S, og alle andre iOS7-enheter, jailbreakes.
Nå kan endelig iPhone 5S, og alle andre iOS7-enheter, jailbreakes.Foto: Apple

Hver gang Apple slipper en ny iOS-versjon, er det bare et spørsmål om tid før entusiastene som jobber for å åpne operativsystemet kommer etter. Denne gangen har det tatt uvanlig lenge, men nå kan også siste utgave av iOS låses opp ved hjelp av evasi0n7.

Hacken skal fungere på alle Apples iOS-enheter. Det er også gjort ganske enkelt å få dette til. Men, vær forsiktig – tidlige utgaver av slike hacks er ikke alltid til å stole på, og hvis du ikke vet hva du holder på med kan det bli kronglete å komme seg tilbake til iOS 7 slik Apple leverte programvaren.

Les testen av iPhone 5S med iOS 7

Gir flere muligheter

En såkalt «jailbreak», som muligens kan oversettes med åpning, eller opplåsing, av iOS, innebærer at du får tilgang på en helt egen app-butik, kjent som Cydia, og at du får tilpasse operativsystemet i langt større grad enn du kan slik det leveres fra Apple selv.

Men dette er altså ikke uten farer. Det advares spesielt mot to ting av teamet bak programvaren. Dersom iOS-dingsen din mottar en oppdatering mens den er «jailbreaket», kan programvaren låse seg helt. Resultatet er at programvaren henger på eplelogoen under oppstarten.

Vær forsiktig med Cydia-appene

Dessuten er mange av appene i Cydia gamle, og skal gjøre svært grunnleggende endringer i måten iOS oppfører seg på. At mange av disse igjen er laget for eldre iOS-versjoner betyr at de ikke vil virke, eller i verste fall kan låse hele iOS om du installerer dem.

Med andre ord – dette er først og fremst for deg som har is i magen, og vet hva du gjør. Hvis det er deg kan du lese mer mer nettsiden evasi0n.com.

Les vår guide til iOS 7 på iPhone

(Kilde: engadget.com, evasi0n.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen